S-au fraudat alegerile pentru conducerea Colegiului Medicilor Dentiști București
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dentist
Dentist

Rezultatul alegerilor organizate la Colegiul Medicilor Dentiști București pentru mandatul 2011-2015 au fost invalidate de către Comisia Electorală Centrală (CEC) a organizației, pe motiv de fraudare. De asemenea, au fost invalidați și membrii Comisiei Electorale de la București.

CEC își motivează decizia prin desfășurarea defectuoasă a activității Comisiei electorale a CMDB cu privire la modul de organizare a alegerilor, semnalată prin contestațiile primite. Astfel, procesul-verbal de renumărare a voturilor de către CEC a constatat diferențe semnificative între voturile reale și cele consemnate și validate de Comisia electorală a CMDB. De asemenea, s-au constatat deficiențe în modul de redactare a procesului-verbal de validare a alegerilor, întocmit de Comisia electorală a CMDB din care nu reiese numărul real de buletine de vot valide.

Astfel, CEC a decis să invalideze toți membrii Comisiei electorale a CMDB. Președintele Comisiei electorale a CMDB a fost dr. Corneliu Toma. În urma cu numai o zi de desfășurarea alegerilor secretarul comisiei, Silviu Petre Stoicescu a fost invalidat din cauza unor contestații și a faptului că susținea anumiți candidați, iar în locul acestuia fusese numită Ana Letiția Gherman, dar care nu a rămas mai mult de două zile pe această funcție, urmând să fie invalidată odată cu toți colegii săi din Comisie după constatarea fraudării alegerilor.

Următoarele alegeri la CMDB, mandatul 2011-2015, vor fi organizate de o comisie a Colegiului Medicilor Dentiști din România, probabil, în luna martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel