Data publicării:

S-au deschis primele centre de aerocrioterapie

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
securedownload
securedownload

CrioBio a deschis primele două criosaune (centre de aerocrioterapie) din Bucureşti, în incinta cărora se efectuează proceduri la -180°C, cu multiple beneficii pentru organism. Aerocrioterapia activează toate resursele fiziologice ale organismului, declanşând regenerarea acestuia din interior, pe cale naturală.

Aerocrioterapia sau terapia prin frig, cum este cunoscută popular, stimulează sistemul imunitar şi pe cel endocrin, oferind organismulului echilibrul hormonal de care are nevoie. În plus, creşte capacitatea de efort fizic şi intelectual, ajută la scăderea greutăţii corporale, reîntinereşte pielea, creşte libidoul şi diminuează consecinţele stresului zilnic.

Rezultatele încep să apară încă de la prima procedură în criosaună. Întregul organism este revigorat, plin de energie, se instalează o stare generală de bine. După primele 5-6 proceduri pielea devine elastică, fermă şi catifelată, ridurile încep să se retragă, petele pigmentare se estompează. O cură de 15-30 proceduri în criosaună determină regenerarea organismului din interior, reîntinerind pielea şi reducând radical depozitele celulitice de pe întreaga suprafaţă a corpului.

Aerocrioterapia are aplicaţii multiple, de la estetică şi wellness (se „ard” până la 1000 kcal/procedură) până la medicină sportivă (reglarea tonusului muscular, refacerea după efort sau accidentări) şi tratarea diverselor afecţiuni, într-un timp foarte scurt.

Ce se întâmplă în cadrul unei proceduri?

Persoana intră în cabină, în lenjere intimă, având picioarele protejate de şosete din lână. Uşa cabinei se închide, iar podeaua este reglată astfel încât persona să nu inhaleze azot gazos. Pentru a evita hipotermia mâinilor, pacienții trebuie să își țină mâinile pe marginea superioară a cabinei. Gazul criogenic este eliberat în criosaună, temperatura scade la -140°C/-180°C în 30 de secunde. După aceea, nivelul temperaturii rămâne constant.

Durata procedurii este de 60-80 de secunde, putând fi crescută pe parcursul şedinţelor. Tratamentul cuprinde 10-30 sau mai multe proceduri. Procedurile preventive se pot desfăşura zilnic sau la 2-3 zile. În cazul tratamentului pentru bolile reumatice sau al altor afecţiuni este posibilă creşterea procedurilor până la 2-3/zi.

Despre efectele terapeutice ale frigului, în criosaună

De-a lungul timpului, oamenii şi-au tratat durerile, inflamaţiile şi au încercat să prevină bolile folosind diverse metode bazate pe frig, cum sunt compresele reci, gheaţa, duşurile şi băile reci. Cercetătorii au studiat efectele terapeutice ale frigului, dezvoltând diverse metode şi dispozitive care să producă temperaturi cât mai scăzute. Progresul tehnologiei a făcut posibilă proiectarea criosaunei, care pe bază de azot lichid produce temperaturi de până la -180°C, făcând astfel accesibilă aerocrioterapia pentru milioane de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel