"S-a rupt relația de iubire" dintre doi candidați din Republica Moldova. Andrei Vlășceanu: Lucrurile sunt mult mai APRIGE și mai TĂIOASE
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Maia Sandu
Maia Sandu
Analistul politic Andrei Vlășceanu a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS ce ar putea însemna pentru Republica Moldova lipsa unei alianțe a forțelor pro-europene, în contextul alegerilor prezidențiale care urmează să aibă loc.

Andrei Vlășceanu a fost întrebat dacă lipsa unei noi alianțe între Maia Sandu și Andrei Năstase, ambii candidați la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, ar putea știrbi o posibilă victorie a pro-europenilor. Analistul politic a explicat de ce situația este una atât de tensionată între cei doi candidați.

"Acesta este riscul. De exemplu, Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale, dacă e în turul doi, el o va susține pe Maia Sandu, adică deja am avut un act de maturitate politică. Andrei Năstase crede în continuare că va intra în turul doi. Este decizia lui să creadă acest lucru. În 2016 a existat acea negociere în care Andrei Năstase a făcut un pas în spate și a susținut-o pe Maia Sandu.  Asta a și fost problema, s-a zis: "Maia, tu nu ai câștigat în 2016, acum e rândul meu."

Totuși, Maia Sandu a zis că merge înainte și de aici s-a rupt relația de iubire. Normal, când dorești anumite funcții înalte în stat, apar și disensiunile în alianțele politice, este ceva normal într-o democrație. În schimb, lucrurile sunt mult mai aprige și mai tăioase în Republica Moldova pentru că acest stat se află pe falele geopolitice. Dacă știm foarte bine că România aparține vestului, NATO, UE, alianța cu SUA, toate parteneriatele strategice din Occident, Republica Moldova cumva totul se balansează, și asta se întâmplă de 30 de ani, în ideea în care unii sunt ba cu estul, ba cu vestul.", a declarat Andrei Vlășceanu în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel