S-a extins ora pentru nunți și botezuri, a zis Cîțu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto gov.ro
Florin Cîțu / Foto gov.ro
Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, după ședința de guvern, că ora pentru nunți și botezuri a fost extinsă.

Nunțile și botezurile se pot desfășura până la ora 02:00, a anunțat premierul Florin Cîțu, joi, după ședința de Guvern.

'Nunțile și botezurile pot să rămână deschise până la ora 02:00. Deci am extins această perioadă de funcționare pentru nunți și botezuri până la ora 02:00.', a declarat premierul Florin Cîțu, la Palatul Victoria. 

Hotărârea 36 din 03.06.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 precum și modificarea și completarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28 din 14.05.2021 arată că, în ședința de Guvern, a fost aprobată propunerea CNSU cu privire la nunți și botezuri.

Astfel, 'activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri)' este permisă până la ora 02:00.

Revenirea la normalitate în august, după trei etape de relaxare

Zilele trecute, premierul României, Florin Cîțu, a anunțat cum se va desfășura revenirea la normalitate în această vară.

Potrivit unei postări de pe rețeaua de socializare Facebook, Cîțu spune că normalitatea revine de la 1 august. „Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”, a scris premierul, alături de măsurile de relaxare de astăzi.

Precizările lui Cîțu din luna mai despre nunți și botezuri 

Pe 5 mai, premierul României, Florin Cîțu, a vorbit despre participarea la nunți și botezuri în anul 2021, într-un briefing de presă.

Întrebat despre când vom putea participa în număr mare la evenimentele private din acest an cum ar fi nunțile și botezurile, mai ales că tocmai am intrat în sezon, Florin Cîțu a răspuns: „Când ne vom vaccina”.

„Este o propunere pe care am făcut-o pentru Comitetul interministerial pentru vineri pentru a avea evenimente private cu persoane vaccinate (...) de la 1 iunie. Avem o țintă până la 1 iunie, trebuie să nu grăbim lucrurile, să le permitem oamenilor să se vaccineze”, spunea atunci premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel