Data publicării:

S-a declanșat alertă în Marea Britanie pentru sezonul estival

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Fernando Arcos/ Pexels
Fotografie de la Fernando Arcos/ Pexels
Alertă în Marea Britanie pentru sezonul estival: sosește o nouă insectă din Asia care este și periculoasă pentru oameni.

Vara se apropie cu pași mari, deși vremea destul de instabilă din aprilie pare să ne ducă cu un pas înapoi în sezonul mai rece. Dar există un semn fără echivoc al temperaturilor mai blânde și acesta este sosirea primelor (și enervante) insecte în casele noastre. De fapt, câți dintre noi s-au trezit deja cu muște și chiar țânțari ? Ei bine, anul acesta am putea ”întâlni” și o specie foarte periculoasă care vine direct din Asia.

De altfel, alarma venită de peste Canal ne pune în gardă împotriva unui potențial roi mortal de viespi asiatice, fapt care mobilizează autoritățile competente pentru protejarea habitatului în vederea posibilei creșteri a exemplarelor în zonă.

Această insectă este mortală pentru albine, dar poate fi și periculoasă pentru oameni, deoarece veninul său poate duce la moarte. Până acum, relatează Supereva, doar câteva au fost interceptate, dar se estimează că răspândirea lor până în vara viitoare ar putea ucide zeci de mii de albine.

Doar a doua observare în decurs de câteva luni – care a avut loc, explică British Beekeepers Association, în Folkestone, Kent – ​​a făcut necesară o campanie de informare pentru pregătirea populației locale. 

Aceste viespi din Asia au, de fapt, un instinct de apărare foarte puternic față de stupii lor și atunci când se simt amenințați, efectuează un adevărat atac în masă. 

Cea mai probabilă ipoteză în acest moment este că sosirea viespilor în Marea Britanie este legată de proliferarea exemplarelor în Franța, unde a fost raportată o prezență masivă anul trecut. ”Este posibil să fi intrat în hibernare în timpul iernii și să fi trecut Canalul”, explică expertul Sue Kittle de la British Beekeepers Association.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel