UPDATE / S-a declanşat alarma de incendiu la Matei Balş
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
La un an de la incendiul de la Institutul Matei Balş, alarma de incendiu s-ar fi declanşat din nou. 

Surse G4Media spun că un echipaj SMURD care a adus un pacient la unitatea medicală a sesizat miros de fum în camera de gardă. S-a declanșat alarma de incendiu și s-au autoevacuat aproximativ 40 persoane.

Conform surselor citate de realitatea.net, alarma s-a dovedit falsă, astfel că în acest moment se fac cercetări și a început o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la declanșarea sistemului alertă incendiu.

„A fost o alarmă falsă, a pornit un senzor anti-efracție. Este vorba despre alarma de securitate, nu de alarma de incendiu. Un echipaj SMURD aflat în fața Camerei de Gardă a apelat rapid numărul 112. Persoanele care erau în Camera de Gardă au fost evacuate până când s-a lămurit situația și apoi au fost băgate înăuntru””, a explicat managerul Spitalului Matei Balș, Cătălin Apostolescu, pentru Libertatea.

20 de persoane au murit anul trecut, după un incendiu izbucnit la pavilionul 5 al Institutului Matei Balş. 

Dr. Adrian Marinescu, semnal de alarmă la acea vreme

”Ceea ce s-a întâmplat e de nedescris” a afirmat medicul Adrian Marinescu despre tragedia de la ”Matei Balș” la acea vreme. 

Medicul de la ”Matei Balș” atrage atenția că există un număr mic de spitale dedicat infecției SARS-CoV-2, unde sunt internați pacienți cu forme severe. ”Ce înseamnă asta practic? Că în saloane cu 2-3 paturi, cam toți pacienții au nevoie de oxigen. Sunt pacienți care au nevoie de două surse, ceea ce înseamnă că poți avea șase surse de oxigen. În acea cameră de mici dimensiuni va fi o concentrație de oxigen foarte mare” a continuat medicul. Orice scânteie poate declanșa, astfel, un incendiu. ”În plan practic, ar trebui să fie mai multe variante, astfel încât să nu fie necesar să internezi pacienții cu forme severe și cu necesar mare de oxigen într-un singur loc” a precizat medicul.

Adrian Marinescu a mai afirmat că ”scânteia apare extrem de ușor, dar important e cum rezolvăm cauza, iar cauza e legată de concentrația mare de oxigen. La asta m-aș gândi, cum să facem astfel încât să nu mai fie acele camere unde există un risc real. Când ceilalți colegi din alte spitale spun că s-ar mai putea întâmpla, se referă exact la acest lucru”. 

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel