Ruşii recurg la gesturi disperate pentru a evita mobilizarea. Un bărbat a traversat un râu de la graniţa cu Estonia pe o placă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Laura Stanley, Pexels
Fotografie de la Laura Stanley, Pexels
Un rus care a vrut să evite mobilizarea dictată de Vladimir Putin a traversat un râu de la graniţa cu Estonia pe o placă. 

Un cetăţean rus a traversat ilegal graniţa dintre Rusia şi Estonia pe o placă Stand Up Paddle, pentru a evita mobilizarea, relatează Serviciul rus al BBC cu referire la radiodifuzorul eston ERR. Potrivit ERR, este vorba despre un bărbat de 38 de ani. Numele acestuia nu este divulgat.

Marţi seara, el a traversat ilegal râul de la graniţa ruso-estonă Narva, pe placă, folosind şi nişte vâsle. Bărbatul este din regiunea Leningrad. Poliţistii de frontieră estoni l-au reţinut pe bărbat în localitatea Narva-Jesuu. Rusul a fost amendat şi trimis înapoi în Federaţia Rusă. Şeful Serviciului regional de supraveghere a frontierei şi migraţiei, Eerik Purgel, susţine că rusul a trecut ilegal graniţa "de teama mobilizării anunţată în ţara vecină".

Premierul eston, Kaja Kallas, a declarat că ţara sa nu va acorda azil bărbaţilor ruşi care fug din Rusia din cauza mobilizării, deoarece "fiecare cetăţean este responsabil pentru acţiunile ţării sale, iar cetăţenii ruşi nu fac excepţie". Pe 21 septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat mobilizarea populaţiei pentru războiul din Ucraina şi a semnat un decret în acest sens. Preşedintele a numit mobilizarea parţială, dar în punctul 7 al decretului care este secret amploarea mobilizării nu este limitată de niciun parametru.

După anunţul mobilizării în Rusia, mii de bărbaţi au decis să părăsească ţara - preţul la biletele de avion din Rusia au crescut foarte mult, fiind formate zeci de kilometri de ambuteiaje la graniţele terestre. În primele trei zile, peste 4.600 de vehicule au trecut graniţa zilnic doar pe la un punct de trecere din Georgia, scrie Rador.

Lovitură pentru rușii care vor să părăsească țara. Turkish Airlines nu suplimentează numărul de zboruri

Turkish Airlines a decis să nu reînceapă cursele către patru orașe mari, inclusiv Ekaterinburg, unde au avut loc mari proteste față de regimul Putin, și Soci, stațiunea favorită a președintelui Rusiei.

Suspendarea zborurilor va rămâne în vigoare până la finalul anului. Avioane turcești încă zboară de la Moscova și Sankt Petersburg, printre altele, potrivit timpul.md.

Bărbații ruși stau cu miile la cozi la aeroporturi ca să încerce să scape de încorporare. Cei care își permit, au ajuns să închiziere avioane private.

Un zbor doar dus costă 30.000 de dolari. Prețul pentru închirierea unui avion cu opt locuri variază între 90.000 și 160.000 de euro – mult mai scump decât tariful normal.

După ce Putin a anunțat la 21 septembrie, mobilizarea parțială a rezerviștilor, companiilor aeriene ruse li s-a ordonat să interzică vânzarea de bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Publicația The Moscow Times a publicat un material în care arată că numărul bărbaților de vârstă militară care au părăsit Rusia a ajuns la 260.000.

În septembrie 2022, Turkish Airlines opera o flotă de 386 de avioane Airbus și Boeing. Compania aeriană și-a început operațiunile în 1933 cu doar cinci avioane.

În 1945, compania aeriană a cumpărat peste 30 de Douglas DC-3 și Douglas C-47 ieftine din Statele Unite ale Americii. DC-3-urile au avut numeroase probleme în ceea ce privește siguranța lor, dar au rămas în flotă până în 1967.

Primul avion cu motor cu reacție, un Douglas DC-9 închiriat, s-a alăturat flotei în același an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel