Rușii anulează parada de Ziua Victoriei de pe 9 Mai în Crimeea anul acesta
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Discursul lui Vladimir Putin de la Parada Victoriei. "Astăzi, civilizația se află din nou într-un punct de cotitură decisiv" / Foto: Kremlin.ru
Discursul lui Vladimir Putin de la Parada Victoriei. "Astăzi, civilizația se află din nou într-un punct de cotitură decisiv" / Foto: Kremlin.ru
Sergei Aksyonov, "șeful" numit de ruși al Crimeei ocupate, a anunțat că din motive de securitate, parada de Ziua Victoriei de pe 9 Mai și marsul de propagandă "Regimentul Nemuritor" nu vor avea loc pe peninsula Crimeea [Ziua Victoriei este o sărbătoare rusă care comemorează victoria sovietică asupra Germaniei în 1945, sărbătorită pe 9 Mai - n.red.].

"Nu există planuri de a organiza o paradă militară și marșul 'Regimentul Nemuritor' în Republica Crimeea pe 9 Mai. Acest lucru se datorează problemelor de securitate.", notează Pravda.

Procuratorul rus a promis că rușii vor organiza sărbători și "comemorări" în alte moduri. "Pe scurt, Crimeea va sărbători Ziua Victoriei cu demnitate", a declarat Aksyonov.

În ianuarie, într-un interviu pentru The Economist, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a declarat că Crimeea și bătălia aferentă din Marea Neagră vor deveni centrul de greutate al războiului în 2024.


Zelenski consideră că izolarea Crimeei ocupate și slăbirea capacităților militare ale Rusiei acolo "este extrem de importantă pentru noi, pentru că este modalitatea noastră de a reduce numărul atacurilor din acea regiune."

"Rusia trebuie să știe că pentru noi, acesta [Podul Kerch care leagă Rusia continentală de Crimeea] este un obiect militar," a subliniat Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel