Rusia vrea să trimită cosmonauţi pe Lună pentru prima dată în istoria sa
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia vrea să trimită cosmonauţi pe Lună / Foto: Pixabay
Rusia vrea să trimită cosmonauţi pe Lună / Foto: Pixabay
Rusia intenţionează să trimită cosmonauţi pe Lună

Rusia intenționează să trimită cosmonauţi pe Lună în următorul deceniu, pentru prima dată în istoria sa, transmite Agerpres. În plus, plănuieşte și construirea unei baze selenare începând din 2031, conform programului spaţial rusesc de zboruri cu echipaj uman, relatează agenţia rusă de presă TASS, citată de Reuters.

Conform unui proiect prezentat de Vladimir Soloviov de la RKK Energia, Rusia are în vedere misiuni cu echipaj uman pe Lună, inclusiv prima aselenizare umană rusă, şi ridicarea unei baze selenare, a informat miercuri TASS.

"Pregătiri pentru înfiinţarea unei baze selenare - 2031-2040", scrie în acest proiect citat de TASS.

Planul include, de asemenea, exploatarea resurselor de pe Lună.

Prima misiune selenară a Rusiei din ultimii 47 de ani a eşuatReamintim că în luna august prima misiune selenară a Rusiei din ultimii 47 de ani a eşuat, după ce nava spaţială Luna-25 a scăpat de sub control şi s-a prăbuşit pe satelitul natural al Pământului, eveniment care a evidenţiat problemele post-sovietice cu care se confruntă un program spaţial cândva puternic, notează Reuters.

Astronautul american Neil Armstrong a ajuns celebru în 1969 devenind prima persoană care a păşit pe Lună. Însă misiunea Luna-2 a Uniunii Sovietice a fost prima navă spaţială care a ajuns pe suprafaţa Lunii, în 1959, iar misiunea Luna-9 din 1966 a fost prima care a reuşit o aselenizare controlată.

Iuri Gagarin a devenit primul om care a ajuns în spaţiul cosmic, la 12 aprilie 1961, însă cosmonauţii sovietici nu au realizat niciodată o aselenizare cu echipaj uman. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel