Rusia trimite migranți să sape tranșee în zonele ocupate ale Ucrainei. ”Am trimis deja aproximativ 10.000”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Citește în articol ce declarații a făcut Aleksandr Bastrykin, șeful Comitetului rus de Investigații.

Autoritățile ruse au folosit străini care au obținut cetățenia rusă pentru a ajuta războiul din Ucraina, a declarat joi Aleksandr Bastrykin.

Moscova a ”localizat” peste 30.000 de migranți străini care au primit recent cetățenia rusă, dar nu s-au înrolat în armată în Rusia, a declarat Bastrykin în timpul Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg, potrivit agenției de presă Interfax.

„Am localizat deja mai mult de 30.000 care au primit cetățenia și nu au dorit să se înroleze în armată, i-am pus în registru și am trimis deja aproximativ 10.000 în zona unei operațiuni militare speciale”, a declarat Bastrykin în timpul unei mese rotunde privind legislația migrației din Rusia.

El a descris această mișcare ca fiind punerea în aplicare a constituției ruse.

Tranșee și fortificații

„De ce este nevoie de aceștia acolo? Pentru a săpa tranșee și a construi fortificații. Avem nevoie de mâini de lucru bune pentru asta. Ei se alătură acum rândurilor unităților noastre din spate”, a declarat Bastrykin.

Rușii au construit deja sute de kilometri de ”dinți de dragon” și alte tipuri de fortificații în părți ale regiunilor ucrainene Zaporojie, Donețk, Luhansk și Herson pe care le ocupă din 2022.

Se pare că agențiile ruse de aplicare a legii au făcut raiduri în fabrici și întreprinderi din întreaga Rusie, căutând migranți legali și ilegali. Potrivit rapoartelor, în timpul fiecărui raid, migranții primesc avize de recrutare militară. Diferite companii private rusești angajează, de asemenea, migranți pentru a săpa tranșee în Ucraina, iar unele nu plătesc pentru această muncă, a raportat Current Time TV, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel