Rusia respinge acuzaţiile SUA privind un posibil plan ce are legătură cu Ucraina
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Moscova ironizează politicienii britanici după ce două bombardiere ruse au fost interceptate în apropierea Marii Britanii
Moscova ironizează politicienii britanici după ce două bombardiere ruse au fost interceptate în apropierea Marii Britanii
Rusia respinge acuzaţiile SUA că ar pregăti un incident pentru justificarea unei invazii în Ucraina.

Administraţia Vladimir Putin a respins, luni, acuzaţiile Statelor Unite privind un posibil plan de a crea un incident militar pentru a fi folosit ca pretext pentru o intervenţie militară în estul Ucrainei, informează agenţia Associated Press, notează Mediafax.

„Este vorba despre o dezinformare totală", a declarat luni Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, referindu-se la acuzaţiile Administraţiei de la Washington.

Casa Albă a confirmat vineri că serviciile secrete americane au informaţii că Rusia pregăteşte un act de sabotaj sau un incident militar în estul Ucrainei pe care să îl atribuie armatei ucrainene.

Conform unui oficial american citat de CNN, Statele Unite au informaţii care indică faptul că Rusia a prepoziţionat membri ai unui grup operaţional pentru a genera un incident în zone separatiste din estul Ucrainei astfel încât să existe un pretext pentru o intervenţie militară. La rândul său, Ministerul ucrainean al Apărării susţine că unităţi ale forţelor speciale ruse pregătesc provocări împotriva insurgenţilor proruşi, astfel încât să le poată atribui Ucrainei.

Serghei Lacrov a reafirmat luni că Rusia aşteaptă săptămâna aceasta răspunsuri din partea Statelor Unite şi Alianţei Nord-Atlantice privind garanţiile de securitate solicitate de Moscova.

CITEȘTE ȘI: Tensiuni Ucraina - Rusia. Chirieac: Avem încredere în SUA, dar asta înseamnă că România devine participant activ la război

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe declaraţii privind o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia. Acesta a transmis că România nu mai poate da înapoi şi că trebuie să meargă până la capăt cu SUA. 

„Ştim bine că Departamentul de Stat al SUA a emis o avertizare în care li se cere cetăţenilor americani să evite Ucraina. De asemenea, mai multe ONG-uri bine conectate cu establishmentul de la Pentagon au emis acelaşi avertisment. Sunt 175.000 militari ruşi, plus tehnica militară a Rusiei la graniţa cu Ucraina, probabil că îşi vor face simţită prezenţa într-un fel sau altul. 

Problema noastră este cât de departe se întinde aria războiului. Îngrijorător este că New York Times scrie că pe teritoriul României, Poloniei şi Slovaciei ar urma să fie pregătite trupe de comando care să acţioneze în spatele liniilor ruseşti. Nu ştiu care este interesul să dai o astfel de ştire, nu ştiu dacă este reală, ea nu a fost confirmată nici de oficiali de la Washington, nici de Ambasada SUA la Bucureşti, dar felul în care ar putea fi pregătiţi aceşti oameni ridică semne de întrebare. Sigur, nu avem ce face! Mergem până la capăt cu America, indiferent de riscuri. Ne-am asumat acest lucru. În istorie, am fost de multe ori de partea proastă a lucrurilor. Acum avem încredere în SUA, dar asta înseamnă că România devine participant activ la război. Dacă în România vor fi pregătite acele trupe care să acţioneze în spatele liniilor ruseşti, în acel moment ne putem aştepta şi la măsuri de repercusiune", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. Continuarea materialului, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel