Rusia lansează încă un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, una intrând temporar în spațiul aerian polonez
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Rusia a lansat al treilea atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în ultimele patru zile, și al doilea care vizează capitala Kievului, cu militarii din Polonia afirmând că una dintre rachetele lansate în direcția Ucrainei de vest a intrat temporar în spațiul său aerian duminică.

Șeful administrației militare a Kievului, Serhiy Popko, a declarat că Rusia a folosit rachete de croazieră lansate de bombardiere strategice Tu-95MS. O alertă aeriană în capitală a durat mai mult de două ore, în timp ce rachetele intrau în Kiev în grupuri dinspre nord.

El a declarat că atacurile au fost lansate din districtul Engels din regiunea Saratov din Rusia, notează ApNews.

Potrivit datelor preliminare, nu au fost înregistrate victime sau pagube în capitală, a spus el.

Comandamentul operațional al Poloniei, membru NATO, a declarat într-un comunicat că a existat o încălcare a spațiului său aerian la 4:23 a.m. (0323GMT) de către una dintre rachetele de croazieră lansate de Rusia împotriva orașelor din vestul Ucrainei.

Obiectul a intrat în apropiere de orașul polonez Oserdów și a rămas acolo timp de 39 de secunde, se arată în declarație. A adăugat că sistemele de radar militare au observat racheta întreaga perioadă și au fost luate toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța spațiului aerian polonez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel