Data publicării:

Rusia declară că a interceptat două bombardiere strategice americane în Marea Barents

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un MiG-31 al Rusiei s-a prăbușit. Avionul transporta o rachetă hipersonică Kinzhal / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un MiG-31 al Rusiei s-a prăbușit. Avionul transporta o rachetă hipersonică Kinzhal / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ministerul rus al Apărării declară că un avion de vânătoare a fost trimis să identifice aeronava care se apropia; nu s-a produs nicio încălcare a frontierei de stat

Rusia a declarat duminică că a interceptat două bombardiere strategice americane în timp ce se apropiau de granița țării, deasupra Mării Barents.

Un comunicat al Ministerului rus al Apărării a afirmat că echipamentul de control al țării a detectat un grup de aeronave care se apropiau de spațiul aerian rus, în urma căruia a fost trimis un avion de vânătoare MiG-31 pentru a identifica aeronavele și a preveni orice încălcare, notează AA.

"Echipajul avionului de vânătoare rus a identificat ținta aeriană ca fiind o pereche de bombardiere strategice B-1B ale Forțelor Aeriene Americane", se menționează în comunicat.

Acesta a mai afirmat că bombardierele strategice și-au ajustat cursul de zbor pe măsură ce avionul de vânătoare rus se apropia de ele, după care s-a întors în siguranță la baza sa aeriană de origine.

Nu s-a produs nicio încălcare a frontierei de stat a Rusiei, se mai menționează în comunicat, adăugând că manevrele avionului de vânătoare rusesc au fost efectuate "în strictă conformitate cu regulile internaționale privind utilizarea spațiului aerian deasupra apelor neutre și în conformitate cu măsurile de siguranță."

Autoritățile americane nu au comentat încă declarația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel