Rusia avertizează că va interveni militar în Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rusia învinovățește autoritățile pro-occidentale de la Kiev pentru escaladarea violențelor din estul Ucrainei și avertizează că va interveni militar pentru a opri vărsarea de sânge.

Avertismentul a venit, luni, din partea șefului diplomației ruse, Sergei Lavrov, în timp ce vicepreședintele american Joe Biden a aterizat pe aeroportul din Kiev, urmând să rămână în Ucraina pentru două zile.

"A existat un val de apeluri ca Rusia să-i salveze din această situație revoltătoare", a spus Lavrov într-o conferință de presă, vorbind despre pro-rușii din estul Ucrainei. "Suntem puși într-o poziție extrem de complexă".

"Cei care provoacă în mod deliberat un război civil, într-o încercare de a stârni un mare și serios conflict sângeros, urmăresc o politică criminală. Și noi nu doar că vom condamna această politică, ci o vom și stopa", a arătat Lavrov, citat de presa rusă.

Trupele ruse sunt masate în continuare la granița cu Ucraina, iar potrivit estimărilor făcute de liderii NATO acestea ar putea penetra teritoriul ucrainean în doar câteva minute.

Ministrul de Externe al Rusiei a acuzat luni guvernul de la Kiev că încalcă "flagrant" acordul cvadripartit de la Genava, care prevedea dezarmarea grupurilor armate ilegal și evacuarea clădirilor ocupate în mod ilegal.

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a aterizat luni după amiază pe aeroportul din Kiev, urmând să aibă întrevederi cu președintele interimar al Ucrainei, Oleksander Turcinov, și cu premierul interimar, Arseni Iațeniuk.

Biden este cel mai înalt oficial american care ajunge în Ucraina de la începutul crizei din fostul satelit sovietic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel