Rusia a produs al doilea vaccin de COVID-19, EpiVacCorona. Eficiență 100% în primele faze de testare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vaccin COVID-19. În 31 de județe, capacitate maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni / Foto Pexels
Vaccin COVID-19. În 31 de județe, capacitate maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni / Foto Pexels
Federația Rusă a anunțat producerea unui al doilea vaccin COVID-19, EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vektor din Siberia. Acesta are o eficiență de 100%.

Vaccinul EpiVacCorona, al doilea vaccin omologat în Rusia, s-a dovedit eficient 100% în prima fază a testelor clinice, a anunţat marţi Autoritatea Rusă pentru Protecţia Consumatorului Rospotrebnadzor, relatează Reuters.

„Eficienţa vaccinului are la bază eficienţa sa imunologică şi preventivă”, anunţă Rospotrebnadzor, potrivit agenţiei oficială rusă de presă Tass. „Potrivit rezultatelor primei şi celei de a doua faze a testelor clinice, eficienţa imunologică a vaccinului EpiVacCorona este de 100%”, potrivit aceleiaşi surse.

Testele au început în noiembrie

Studiile din faza 1 şi 2 au testat siguranţa vaccinului, efectele secundare şi imunogenitatea vaccinului la 100 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, potrivit registrului public al testelor, scrie News. Teste în Rusia ale EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vektor din Siberia, au început în noiembrie.

Primul vaccin dezvoltat de Rusia, Sputnik V, are o eficienţă de 92%, potrivit unor rezultate provizorii. Rusia a anunţat că poate vaccina 60% din populaţia rusă împotriva COVID-19. O campanie de vaccinare în masă a început săptămâna aceasta, precizează Ziarul de Gardă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel