Ruladă din dovlecei: după ce o vei gusta, nu vei mai prăji niciodată aceste legume
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ruladă din dovlecei -  după ce o vei gusta, nu vei mai prăji niciodată aceste legume. Sursa - Pexels
Ruladă din dovlecei - după ce o vei gusta, nu vei mai prăji niciodată aceste legume. Sursa - Pexels
Rulada de dovlecel se prepară în jumătate de oră și este gustoasă și sățioasă.

Dovlecelul este o legumă versatilă care poate fi folosită în orice: de la supe și salate, la plăcinte delicioase. Iată o rețetă ieftină și destul de neobișnuită pentru o gustare ușoară de vară.

 

Ingrediente:


dovlecel - 550 grame,
făină - 3 linguri,
sare - 0,5 linguriță
smântână - 1 lingură,
ou - 3 bucăți.

 

Omletă înaltă și pufoasă: adaugă acest ingredient și micul dejun e gata


Pentru umplutură:


brânză de vaci procesată - 3 linguri,
maioneză sau smântână - după gust,
usturoi - 2 căței,
roșii - 2 bucăți.

 


Prepararea rețetei

 


Dovlecelul se dă prin răzătoare, se adaugă sare, se amesteca bine și se lasă 5 minute. După aceea, trebuie să stoarceți excesul de lichid din dovlecel.

Se adaugă ouăle, smântâna și făina. Se amestecă totul până la omogenizare.

Cartofi delicioși, gătiți în cuptorul cu microunde: rapid, ușor și ieftin

Compoziția obținută se pune pe o tavă, acoperită cu pergament și se coace 15 minute la o temperatură de 200 de grade.

Între timp, pregătiți crema: dați pe răzătoare brânza, tocați usturoiul, adăugați maioneză sau smântână. Cu această cremă, ungem blatul din dovlecei, iar deasupra așezăm feliile de roșii și  rulăm o ruladă. 

Rulada trebuie învelită în folie alimentară și lăsată la frigider pentru 1 oră. Poftă bună!

 

 

BONUS. Hering, în sos delicios. Te vei linge pe degete, după ce vei gusta acest preparat

 

Vă prezentăm o rețetă delicioasă a unui aperitiv din hering.

 

Ingrediente:


file de hering (ușor sărat din conservă) - 2 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
castraveți murați - 2-3 bucăți,
măr verde - 1 bucată,
smântână de 15-20% - 300 grame,
hrean - 1 linguriță,
muștar - 2 lingurițe,
sos de soia - 2 linguri,
zahăr - 1 linguriță,
piper negru și mărar - după gust.

 


Preparare 

 


Începeți cu sosul: într-un bol se pune smântâna, hreanul, muștarul, sosul de soia, zahărul. Amestecați. Nu adăugați sare, deoarece sosul de soia este deja sărat.

Tăiați ceapa în sferturi de rondele. Mărul se curăță de cotor și se taie felii. Castraveții murați se taie cubulețe, la fel și heringul.

 

Brânza din frigider s-a uscat? Iată cum poate fi înmuiată instantaneu

Toate ingredientele se pun într-un bol și se asezonează cu sosul preparat. Tocați mărarul și adăugați-l în bol. Amestecați totul bine. Lăsați cel puțin o oră ca toate aromele ingredientelor să se pătrundă. Salata poate fi servită cu cartofi prăjiți sau, pur și simplu, cu pâine neagră. Poftă bună!

  

 

BONUS. Sparanghel delicios, gata în trei minute: iată cum poți prepara un mic dejun sănătos și sățios

 

Sparanghelul este foarte gustos dacă știi cum să-l prepari. 

Lăstarii de sparanghel au o mulțime de beneficii pentru sănătate, așa că trebuie să facă parte din alimentația noastră. Vă prezentăm o rețetă simplă pentru micul dejun - Sparanghel cu bacon și ou. Acest fel de mâncare este foarte delicios și original.

Ingrediente pentru două peroane:

sparanghel - 10 lăstari,

bacon -  10 fâșii,

ulei de măsline,

condimentele preferate,

ouă - 4 bucăți.

 

Modul de preparare 

 

Clătiți bine lăstarii sparanghelul și curățați-i, lăsându-le cozile verzi. Scufundați lăstarii de sparanghel decojit, timp de 5 minute, în apă clocotită, apoi în apă rece, pentru câteva secunde, pentru a le păstra culoarea. La final, transferați-i pe un prosop de hârtie.

Consumă aceste alimente și vei fi plin de energie întreaga zi: ciocolata neagră se află printre ele

Înfășurați lăstarii de sparanghel în fâșiile de bacon și puneți-i pe o tavă de copt. Stropiți sparanghelul cu ulei de măsline și cu condimentele preferate. 

Sparanghelul cu bacon se dă în cuptorul preîncălzit la 120 de grade, pentru 10 minute. Servește sparanghelul cu bacon cu ouă prăjite și câteva felii de lămâie.

 

Sparanghel, sotat în unt

 

Sparanghelul trebuie curățat și fiert un minut în apă cu sare. Prăjiți-l, apoi, 2 minute într-o cantitate suficientă de unt. Stropiți-l cu zeamă de lămâie. Când veți transfera sparanghelul în farfurie, adăugați deasupra cașcaval ras. Poftă bună!

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel