Rugby. Sergio Pariss: Este ridicol că nu a existat un plan B în cazul unui taifun
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sergio Parisse, căpitanul echipei de rugby a Italiei, a primit cu mare dezamăgire decizia World Rugby de a anula meciul cu Noua Zeelandă, programat sâmbătă în Grupa B a Cupei Mondiale din Japonia, din cauza taifunului Hagibis, relatează L'Equipe.

Squadra Azzurra avea şanse minime de a bate campioana mondială şi de a se califica în sferturile competiţiei, dar Parisse susţine că World Rugby a arătat o lipsă de respect faţă de Italia. Este dur că nu am avut şansa de a înfrunta una din cele mai bune echipe ale lumii. Dar dacă Noua Zeelandă ar fi avut nevoie de patru sau cinci puncte în meciul cu noi, meciul nu ar fi fost anulat, a declarat Parisse.

Ca urmare a anulării meciului, rezultatul oficial a fost 0-0, astfel că Italia a ocupat locul 3 în clasamentul grupei şi a ratat calificarea în sferturi. Aceasta este prima anulare a unor meciuri din istoria de 32 ani a Cupei Mondiale de rugby, creată în 1987. Parisse, care joacă la Toulon şi participă la a cincea lui Cupă Mondială, a arătat cu degetul şi spre organizatorii niponi, cărora le reproşează că nu au avut un plan de rezervă pentru o asemenea situaţie. '

'Este ridicol că o asemenea decizie a fost luată. Este ridicol că nu a existat un plan B, pentru că nu este o noutate că taifunurile lovesc Japonia. Când organizezi o Cupă Mondială, trebuie să ai un plan B. Bineînţeles, toată lumea consideră că anularea meciului Italia - Noua Zeelandă nu contează, pentru că am fi pierdut oricum, dar echipa noastră merită mai mult respect. În Grupa B, Italia a pierdut un singur meci, în faţa Africii de Sud (3-49). Meciurile Anglia - Franţa şi Noua Zeelandă - Italia, care urmau să se dispute sâmbătă, la Yokohama şi Toyota, au fost anulate de către organizatorii Cupei Mondiale de rugby, din cauza taifunului Hagibis care urmează să se abată la sfârşitul săptămânii asupra regiunii Tokyo, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel