Rozalia Biro, reacție după gafa cu "limba română" din CV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Rozalia Biro spune că şi-a corectat "o greşeală" din CV, unde trecuse la capitolul limbi străine cunoaşterea limbii române "la nivel superior", explicând că pentru ea româna este "limba de cetăţean".

La mai bine de un an după ce şi-a notat în CV că stăpâneşte limba română, ca limbă străină, la "nivel superior", senatorul UDMR de Bihor Rozalia Biro a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Oradea, că şi-a corectat "greşeala" şi că îşi asumă româna ca "limbă de cetăţean", transmite Mediafax.

"A fost o greşeală. Aşa este când pe calculator nu-ţi scrii CV-ul cu mâna proprie, acel CV a fost corectat înainte ca presa să se sesizeze", a spus Rozalia Biro.

Devenită senator la finele anului 2012, Rozalia Biro şi-a depus la registratura camerei superioare a Parlamentului un CV în care la rubrica "limbi străine" a declarat "limba română - nivel superior" şi "limba engleză - nivel mediu".

Rozalia Biro a spus, vineri, că şi-a corectat greşeala, care nu i-ar fi aparţinut, şi a afirmat că îşi asumă limba română nu ca pe o limbă străină, ci ca pe o "limbă de cetăţean".

"Limba mea maternă este limba maghiară, iar limba română este limba de cetăţean, limba statului în care trăiesc", a spus Rozalia Biro, care a fost propusă pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier.

VEZI ȘI: Rozalia Biro are trecut în CV la limbi străine, limba română

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel