Roubini: Marx avea dreptate. Capitalismul se autodistruge
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
roubini
roubini

Economistul Nouriel Roubini a declarat într-un interviu pentru cotidianul Wall Street Journal că întemeietorul socialismului ştiinţific, Karl Marx, a avut dreptate cu privire la autodistrugerea capitalismului.

"Karl Marx a spus-o bine. La un moment dat, capitalismul se poate autodistruge pentru că nu poţi transfera venituri dinspre forţa de muncă spre capital fără să se înregistreze un exces de capacitate de producţie şi lipsa unei cereri agregate. Asta se întâmplă acum”, a spus Roubini, citat de Antena 3.

Marx este considerat întemeietorul socialismului ştiinţific. Marx a scris, în colaborare cu Friedrich Engels, Manifestul Partidului Comunist.

"În ultimii doi-trei ani a avut loc o mare redistribuire a avuţiei dinspre forţa de muncă spre capital, dinspre salarii către profituri. Inegalitatea veniturilor şi avuţiei a crescut”, a declarat Roubini.

"Am crezut că pieţele funcţionează, dar nu este aşa. Fiecare firmă vrea să supravieţuiască, aşa că reduce costurile cu forţa de muncă şi mai mult. Costurile cu forţa de muncă sunt venitul salarial şi consumul altuia. Din cauza asta este un proces autodistructiv”, adaugă Roubini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel