Roșii cu brânză, combinația fatală. De ce ar trebui să o eviți. Cristian Mărgărit: E pentru cei care vor să se îngrașe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Roșii cu brânză, combinația fatală. De ce ar trebui să o eviți. Cristian Mărgărit: E pentru cei care vor să se îngrașe / Foto: Pixabay
Roșii cu brânză, combinația fatală. De ce ar trebui să o eviți. Cristian Mărgărit: E pentru cei care vor să se îngrașe / Foto: Pixabay
Află în articol de ce combinația de brânză cu roșii nu este recomandată de nutriționiști.

Specialistul în nutriție Cristian Mărgărit a vorbit astăzi, la Super Neatza cu Răzvan și Dani, despre cât de sănătoasă este combinația de brânză cu roșii, preferată de români. Acesta a explicat că este recomandat să facem această combinație de alimente doar ocazional. O idee excelentă ar fi să punem pe lângă brânză și roșii și alte ingrediente cum ar fi rucola, măsline sau plante aromatice. Acestea sunt bune pentru că au magneziu. Totuși, la brânză trebuie să avem foarte mare grijă dacă nu vrem să ne îngrășăm.

"Vorbim despre combinația românească tradițională fatală - roșii cu brânză sau brânză cu roșii. Este fatală pentru că multă lume mănâncă prea mult. Multă lume nu știe că brânza are calciu, într-adevăr, dar e prea mult calciu pentru adulți. E un aliment care vine din lapte, e un aliment pentru creștere, noi nu prea mai avem nevoie să creștem, din contră, încercăm să ne menținem silueta și atunci o cantitate mare de brânză nu ne face bine. Brânza e bună pentru copii, pentru sportivi, pentru cei care vor să se îngrașe. Laptele este un aliment de creștere natural. Problema este în excesul de calciu din brânză. Unde credeți că se depune acel exces de calciu? Și pe oase, dar din păcate și pe vasele de sânge, deci sunt probleme foarte mari cu excesele de calciu și atunci încerc să compensez cu verdețurile care au magneziu.", a explicat Cristian Mărgărit, specialist în nutriție.

Înfășurați roșiile necoapte în ziare și puneți-le într-un loc răcoros: un truc genial, despre care nu v-a spus nimeni

Roșiile sunt legume pe care le poți găsi tot anul în magazine. Dar doar gospodinele cu experiență cunosc un truc, care le permite să păstreze roșiile mai mult timp. Este un truc despre care nimeni nu ți-a spus vreodată.

Nu putem renunța la roșii în bucătărie, deoarece sunt versatile și gustoase, le plac tuturor și ne permit să creăm tot felul de rețete.Vara roșiile sunt esențiale în bucătărie, pentru rețete proaspete salate de salate. Dar ca să le ai mereu proaspete și coapte trebuie să recurgi la un truc, pe care puțini oameni îl știu.

Când ne dăm seama că roșiile cumpărate nu sunt încă coapte bine, riscăm să nu obținem rezultatul dorit atunci când ne apucăm de treabă ca să gătim ceva.  Pentru a rezolva această problemă există un truc simplu și rapid. Ceea ce ai nevoie sunt simple foi de ziar. Atenție, nu folosiți foile din reviste, ci doar cele din hârtie din ziar.  Va fi suficient să înfășurați roșiile necoapte într-un ziar și să le păstrați la loc răcoros, ferit de umiditate toată ziua. Se vor coace într-o clipă și vor fi gata de utilizare și gustoase! Un truc genial, fără îndoială. Vezi mai mult AICI.

Aceste alimente nu trebuie păstrate niciodată împreună: se alterează repede și capătă un gust amar

Când faceți cumpărături, trebuie să luați în considerare modul în care le depozitați în frigider sau în dulap. Există unele alimente care nu pot sta unele lângă altele din diverse motive. Mai jos enumeram câteva dintre ele.

Mere și morcovi - Merele produc multă etilenă, așa că trebuie să fii atent când le depozitezi împreună cu alte alimente. Nu așezați merele, mai ales, lângă morcovi, deoarece aceștia din urmă vor căpăta un gust amar după câteva zile.

Castraveți și roșii - Castraveții sunt foarte sensibili la etilenă. Este mai bine să nu-i păstrați cu roșiile, deoarece vor începe să se îngălbenească mai repede. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel