Romsilva vs. Arhiepiscopia Sucevei. Decizia definitivă după 16 ani de procese
Autor: Diana Popescu | Publicat pe: 27 feb 2017, 13:34
WhatsApp
Biserica Alunis
Biserica Alunis
Romsilva a câștigat definitiv procesul cu Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, astfel cele peste 166.800 de hectare de fond forestier din județul Suceava pentru care forul bisericesc susținea că deținea drept de proprietate rămân în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor.

Procesul a fost intentat în urmă cu 16 ani de Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, care a cerut recunoașterea dreptului de proprietate pentru cele 166.813 de hectare, aflate în județul Suceava.

"Litigiul s-a judecat în acești ani la mai multe instanțe din țară, în mai multe cicluri procesuale, la Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Galați, Curtea de Apel Timișoara, Curtea de Apel Cluj, precum și Înalta Curte de Casație și Justiție. Acțiunea Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Cluj și irevocabil de Înalta Curte de Casație și Justiție acum trei ani, iar calea extraordinară de atac a revizuirii a rămas irevocabilă în acest an, prin Decizia 192 a Înaltei Curți de Casație și Justiție", se arată în comunicatul emis Agerpres.

Potrivit sursei citate, în cursul anului trecut, juriștii RNP — Romsilva au reușit să păstreze în proprietatea publică a statului român încă 21.387 de hectare de fond forestier, cele mai multe în județele Buzău (2.754 de hectare), Gorj (2.622 de hectare) și Argeș (1.276 de hectare).

În urma aplicării legilor pentru restituirea proprietăților, fondul forestier proprietate publică a statului, administrat de Romsilva, s-a diminuat la 3,14 milioane de hectare, adică aproape 49% din totalul fondului forestier național, notează Regia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?