ROMARM va începe producția de măști de protecție în Dâmbovița
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Uzina Mecanică Dragomireşti din județul Dâmbovița se pregătește pentru  producţia de  măşti de protecţie, investiţia fiind  finanţată de către Compania Naţională Romarm.

„Acea decizie pe care a luat-o ministrul Economiei împreună cu directorul general al ROMARM, de a produce în CN ROMARM măşti începe să se concretizeze. Acestea se vor face la UM Dragomireşti, unde în momentul de faţă se pregăteşte o hală în vederea modernizării, pentru a fi adusă la standardele necesare în vederea executării măştilor de protecţie. Compania Naţională ROMARM va investi în utilaje.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, deocamdată, măştile se vor produce numai la UM Dragomireşti, pentru că la Uzina Automecanica Moreni mai vrem să facem transportoare.

Vor să treacă aceste produse ca materiale stategice de interes naţional, iar când se va mai întâmpla o criză de acest gen, dar sperăm să nu se mai întâmple niciodată, să fim pregătiţi şi să nu mai dăm din colţ în colţ că cine face, că s-au desfiinţat cei care făceau… Este vorba de Compania Naţională de Industrie de Apărare, este un produs stategic, aşa cum şi izoleta se face la Stimpex împreună cu UM Bucureşti.

Angajamentul era ca producţia de măşti de la UM Dragomireşti să înceapă în maxim 30 de zile”, a declarat pentru dambovitanews.ro  liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare.

Investiția ROMARM este de peste 3 milioane de lei, în utilaje cumpărate din China. Capacitate de producție va fi de 500.000 de măști pe zi, urmând ca în perioada următoare să poată fi produse și măști FFP2 sau FFP3, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel