Românii, cu gândul la vacanța de Crăciun, în pofida pandemiei de COVID-19. CIUHODARU: Riscul este major acolo unde...
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Românii sunt deja cu gândul la sărbătorile de iarnă și la vacanță, în pofida pandemiei de COVID-19. Anul acesta turiștii și-au schimbat preferințele, spun reprezentanții industriei.

Silviu Bunea este proprietarul unei pensiuni din județul Argeș. El spune că are deja rezervări pentru revelion, iar turiștii sunt dornici de a-și petrece vacanța la munte.

"Oamenii sunt dornici de a petrece sărbătorile de iarnă la  munte. Avem rezervări pentru Revelion, pentru Crăciun suntem încă în discuții și așteptăm să vedem ce se va mai întâmpla. Noi ne-am adaptat regulilor impuse de DSP. Pensiunea noastră nu este una mare, noi ne adresăm familiilor, nu mai multor grupuri. În aceste condiții funcționăm.", a declarat Silviu Bunea pentru RealitateaPlus.

S-au schimbat preferințele

Dragoș Răducan, vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, susține că preferințe românilor s-au schimbat în acest an din cauza pandemiei de COVID-19

"S-au schimbat radical preferințele. Anul trecut în această perioadă foarte multe pensiuni erau ocupate încă de la începutul lunii august. Anul acesta rezervările sunt în proporție de 30% față de anul trecut și cu condiții mult mai lejere de restituire a banilor. De obicei acești bani erau dați integral și nerambursabili. Prețurile au rămas aceleași, poate chiar au scăzut în unele locuri.", a explicat Dragoș Răducan, vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc

 Ce spun medicii

Atunci când ne facem planuri pentru o vacanță ar trebui să ne gândim și la siguranță. Medicul Tudor Ciuhodaru susține că o vacanță poate fi sigură dacă sunt respectate toate măsurile de protecție.

"În primul rând trebuie să ne uităm la datele oficiale și vedem că cele mai puține cazuri până acum s-au înregistrat în industria hotelieră, iar cele mai multe sunt în spitale, în sistemul de învățământ. Riscul este major acolo unde este aglomerat. Uitați-vă și ce a fost pe litoralul românesc, nu am avut o izbucnire a numărului de cazuri. Dacă activitatea este bine reglementată și sunt respectat măsurile, riscul de infectare poate fi diminuat.", a explicat Tudor Ciuhodaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel