Românii, captivi pe Samothraki pe termen nedeterminat. Interesele Saos Ferry ar fi generat criza de pe insula grecească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sute de turiști sunt încă blocați pe insula grecească Samothraki. Până când? Nu se știe! Oamenii vorbesc între timp și acuzațiile sunt grave. 

Cristi Minculescu este unul dintre turiștii blocați pe insula grecească. ”Ce e rău să stai încă două zile în Grecia?” ar zice unii. Nimic de zis, Grecia e o destinație frumoasă de vacanță, dar nu și când stai pe străzi și ceri mâncare, iar bancomatele s-au golit și nu știi când și cum vei mai ajunge acasă. 

Iar situația e cu atât mai gravă cu cât se pare că localnicii știu ce a generat toată această criză de pe insulă. Ar expira contractul Saos Ferry în octombrie, iar unii politicieni ar vrea să încheie contract cu altă firmă. Proprietarul Saos Ferry ar fi decis să le dea o lecție politicienilor, exercitând acum o presiune pentru prelungirea contractului sau o pedeapsă care afectează imaginea insulei ca destinație turistică.

Informația a fost publicată de turistul român mai sus menționat și vine de la un grec de la o tavernă, de la un om de-al locului. Și e imposibil ca în port să nu știe toată lumea locului ce se întâmplă cu adevărat, când sunt o mână de localnici. 

(w670)

Astăzi a venit feribotul. În anunțul publicat marți, se preciza că e valabil doar pentru pasageri, deci nu și pentru mașini, astfel că românii cu mașini n-ar fi avut cum să urce nici dacă prindeau bilet. 

Criza nu doar continuă pe insula Samothraki, dar se și adâncește, iar singurii pedepsiți sunt turiștii, pioni în jocurile economice și politice locale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel