Românii au spus ce le-ar transmite politicienilor, dacă ar ieși la cafea cu ei / video
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Dana Mihai, reporter DC News, a fost pe teren și a pus românilor întrebarea: Dacă ați bea o cafea cu un politician, ce i-ați transmite? Și cui?

”Nu aș bea o cafea cu niciunul, cu o pensie de 1600 de lei nu ne putem descurca. Așteptăm până la 1 septembrie să vedem dacă se schimbă ceva, dar și eu și soțul meu cu 32 de ani de muncă avem aceeași pensie. Nu mai am nicio speranță. După cum au promis atâția ani de zile, nu au realizat nimic”, declară o doamnă.

”Aș discuta cu ministrul Sănătății pentru că suntem purtați pe la prea multe cabinete și suntem la o vârstă unde nu mai avem puterea de a ne plimba atât de mult. Am vrea să se faciliteze problemele astea, medicul de familie să le rezolve pe toate astea. Aș mai discuta și cu ministru muncii despre pensii care sunt destul de mici pentru prețurile actuale. Să mai ia din pensiile speciale pentru că unii o duc mult mai bine decât alții.”, mai relatează o altă doamnă.

”Care politician, noi nu avem clasă politică, noi nu știm să facem diferența dintre om de stat și om politic. Până nu se rezolvă lucrurile astea noi nu avem ce vorbim. Clasa politică la noi este zero.” , subliniază un domn.

”Să mai facă și ceva pentru popor. Degeaba vorbim cu politicienii că tot ce vor ei fac, degeaba vorbesc eu cu Ciolacu sau cu Ciucă. Eu am o vârstă la care mă gândesc doar la ce rămâne după mine.” , subliniază o doamnă, fost cadru militar.

”Nu i-aș spune decât să facă politică doar dacă crede că nu face politică pentru el, ci pentru cei care l-au ales. Politica făcută azi se face doar pentru o situație materială personală mai bună, în lipsa unei cariere profesionale adevărate. Asta i-aș spune oricărui politician, doar așa poate să vină în fața unui cetățean. Nemulțumirea mea se adresează întregului popor român, acesta este lucrul primordial, să fim nemulțumiți de ce am fi putut să facem și nu am făcut. De aici încolo, ca să schimbăm ceva trebuie să ne schimbăm pe noi, inclusiv pe cei pe care îi alegem.

Mă doare incultura lor, lipsa de empatie și faptul că fac politică doar pentru sine și nu pentru binele celor pe care îi reprezintă. Mi-aș dori să vorbesc măcar 2 minute cu un politician care are bun simț. Aș alege între Nicolae Ciucă și Ligia Deca. Nu aș vrea nici măcar întâmplător să stau de vorbă cu cineva de tipul doamnei Șoșoacă sau Simion. Să ne ferească Dumnezeu să ajungă în Parlamentul European. Dacă poporul asta mai face greșelile pe care le-a mai făcut în trecut și aduce înapoi acest tip de oameni nu mai avem nicio șansă.”, relatează un alt domn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel