Românii ar putea avea în farfurii un nou sortiment de carne. Capra cu gust de vacă, creată la Constanța - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Capra cu gust de vacă a apărut în România. 

Românii ar putea avea în farfurii un nou sortiment de carne, asta după ce oamenii de știință de la Institutul "Palas" din Constanța au creat capra "Bocarp", cu carnea asemănătoare la gust cu cea de vacă. Acum cercetătorii au doar câteva sute de exemplare și mai trebuie să crească alte câteva sute, pentru ca rasa să poată fi omologată, iar animalele să ajungă la fermierii români.

Capra "Bocarp" a fost creată după zece ani de cercetare, în care mai multe capre carpatine și țapi din rasa „Boier” - de carne - au fost lăsați să se iubească liber.

"Are un piept larg, are jigourile dezvoltate. Nu are gust specific de capră. Are o carne care se apropie de gust de carnea de vită", a spus Radu Răducu, directorul Institutul Palas Constanța pentru Pro TV.

Testul din bucătărie

"Da, și puțin de iepure având foarte puțină grăsime", a spus Gabriel Văratic, cercetător științific la Institutul Palas din Constanța.

Ca să se convingă de cele spuse de cercetători, jurnaliștii am dus o bucată de carne de capră "Bocarp" într-un restaurant. Nelu Pauca este bucătarul care a testat-o.

"Haideți să vedem textura... oau, rozalie și apoi spre surprinderea mea, această pulpă de capră e aproape la gust ca cea de vițel, foarte fragedă. Nu are gust de capră și nici miros" a spus bucătarul.

Foto: Captură video Antena 3 CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel