România, VAL 2 COVID-19. Președintele Iohannis: Din păcate...
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, înainte de videoconferința cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei, că suntem într-un veritabil val doi.

„Ne aflăm, din păcate, într-un veritabil val doi al pandemiei, iar dacă ne uităm la cifrele raportate zilnic observăm că se înregistrează recorduri negativ la nivelul tuturor indicatorilor în majoritatea țărilor europene. La nivel european, efortul de a reduce curba infecțiilor trebuie să fie unul colectiv pentru că până când nu vom fi cu toții în siguranță nimeni nu va fi cu adevărat ferit de pericolul contaminării. Solidaritatea este cuvântul de ordine și cred eu, cheia care ne va permite să depășim această teribilă încercare”, a spus Iohannis.

Potrivit acestuia, schimbul de informații și bune practici între statele membre trebuie accelerat și este nevoie în continuare de o coordonare sporită în multe domenii, precum și de măsuri urgente pentru a răspunde adecvat la noul val al pandemiei.

Președintele a mai spus că un alt subiect important al videoconferinței de joi seară îl reprezintă măsurile specifice legate de testare, izolare și carantină, precum și de strategia vaccinurilor la nivelul statelor membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel