Data publicării:

România va primi aproape 30 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru sprijinirea fermierilor afectați de fluxul de grâne ieftine din Ucraina, susține Dan Motreanu

Autor: Valentina Miu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Europarlamentatul PNL Dan Motreanu a transmis marți, 27 iunie, că România va primi aproape 30 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru sprijinirea fermierilor afectați de fluxul de grâne ieftine din Ucraina.

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de 100 de milioane de euro pentru cinci ţări din Uniunea Europeană, printre care România.

„România va primi încă 29,7 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru sprijinirea fermierilor afectați de fluxul de grâne ieftine din Ucraina. Rata de cofinanțare va fi de 200%.

Uniunea Europeană a aprobat un pachet de susținere în valoare totală de 100 de milioane de euro pentru protejarea fermierilor din România, Polonia, Bulgaria, Ungaria și Slovacia.

Recent, Comisia Europeană a prelungit până la 15 septembrie restricțiile pentru importurile de cereale din Ucraina către aceste cinci țări. Restricțiile se referă la importurile de grâu, porumb, rapiță și floarea-soarelui.

Producătorii agricoli români din sectorul cereale beneficiază deja de un ajutor în valoare de 20,1 milioane de euro. Jumătate din bani provin de la Comisia Europeană și jumătate de la bugetul de stat”, a spus europarlamentarul PNL.

Dan Motreanu spune că s-a implicat activ încă de la început în sprijinirea fermierilor români.

„M-am implicat în sprijinirea fermierilor români încă de la început. Am solicitat Comisiei Europene, împreună cu colegul meu Daniel Buda, măsuri pentru sprijinirea producătorilor români de cereale. Ni s-au alăturat colegii din grupul PPE România și o serie de eurodeputați din statele învecinate. Am convins Comisia Europeană să deblocheze bani din rezerva de criză a UE, ceea ce se întâmplă rar”, a transmis Dan Motreanu pe pagina personală de Facebook.

2. -imagine fara descriere- (sprijin-pentru-producatorii-romani-afectati-de-importurile-de-zahar-din-ucraina--dan-motreanu--solicitare-catre-comisia-europeana-2_27646000_85630200.jpg)

VEZI ȘI: "Nu e autentică!" Dan Motreanu, avertisment despre mierea care ajunge şi în România

Dan Motreanu ia poziţie în lupta pentru păstrarea calităţii mierii, atrăgând atenţia că aproape jumătate din mierea importată în UE nu este autentică.

Europarlamentarul Dan Motreanu s-a adresat Comisiei Europene pe problema importului de miere falsificată. Acesta propune înăsprirea cerinţelor de etichetare dar şi indicaţia exactă a procentului de miere, pe ambalaj.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/nu-e-autentica-dan-motreanu-avertisment-despre-mierea-care-ajunge-si-in-romania_920930.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel