Mircea Geoană: Una din cele mai importante decizii pentru România pe care am luat-o la NATO a fost legată de importanța strategică a Mării Negre
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu
Mircea Geoană, fost Secretar General Adjunct al NATO și candidat independent la Președinție, consideră că una din cele mai importante decizii pe care NATO a luat-o, în cei cinci ani de mandat al său în conducerea Alianței, cu privire la securitatea României a fost legată de „aducerea Mării Negre la nivelul de importanță strategică pe care o aveau Marea  Mediterană, Marea Nordului sau Marea Baltică.”

„În cei 5 ani de mandat la NATO, am condus peste 260 de Consilii Nord-Atlantice. Au fost sute de ore. 

Prima mare decizie a fost cea legată de Marea Neagră. Era o anumită asimetrie de interes strategic. Nu doar eu, pentru că sunt român, puteam să schimb asta, dar războiul din Ucraina a schimbat această dinamică”, a spus Mircea Geoană.

El a admis că „multă lume este îngrijorată, auzind - mai ales prin zona Deltei, cu dronele rusești - zgomotul războiului”. 

„E normal să fie îngrijorată, dar cred că rolul meu, în acești ani la NATO, a fost să fiu sigur că toți aliații sunt în siguranță, că țara mea este în siguranță și cred că azi avem în curs de implementare suplimentară măsuri care vor face din România cea mai relevantă țară strategică, împreună cu Polonia, probabil de pe flancul estic și probabil cea mai sigură țară din această zonă din punct de vedere militar și strategic”, a spus Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel