România oferă Republicii Moldova primul lot de medicamente și echipamente de protecție
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
România va dona Republicii Moldova un lot de medicamente şi echipamente de protecţie pentru lupta împotriva COVID-19.

România este alături de Republica Moldova în lupta cu noul coronavirus. Astfel, România va oferi aproape o tonă de medicamente şi echipamente necesare medicilor care luptă în prima linie. Costul acestora este de 31 de mii de euro. Donaţia, formată din comprimate de clorom, alcool sanitar, combinezoane, măşti şi viziere de protecţie, va ajunge miercuri la Spitalul Clinic Militar Central.

Acordarea unei donaţii de medicamente şi echipamente a fost promisă de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei efectuate la sfârşitul lunii decembrie, la Chişinău, când s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. El a mai promis atunci că România va oferi Moldovei 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19

De la începutul pandemiei, sistemul medical din Moldova a beneficiat de mai multe ajutoare de peste Prut. Cel mai mare lot, în valoare de 3,5 milioane de euro, a fost trimis de către Guvernul de la București la începutul lunii mai. Ajutorul umanitar a constat în mii de măşti de protecţie şi combinezoane, viziere şi ochelari de protecţie, mănuşi şi medicamente, dar şi izolete şi alcool sanitar. Ajutoarele au fost aduse de un convoi format din 20 de camioane, potrivit Publika.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel