România, învinsă de Elveția la volei masculin în preliminariile CE 2023
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
România a fost învinsă de Elveția la volei masculin, în timpul preliminariilor CE 2023.

Naţionala masculină de volei a României a fost învinsă de echipa Elveţiei, cu scorul de 3-2 (26-24, 18-25, 23-25, 25-23, 15-8), duminică seara, la Schoenwerd, într-un meci din Grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2023.

Tricolorii s-au înclinat după două ore şi 7 minute de joc, deşi au condus cu 2-1 la seturi.

Din echipa României, antrenată de Sergiu Stancu, s-au remarcat Rareş Bălean (15 puncte), Robert Aciobăniţei (15), Mircea Peţa (12) şi Robert Călin (12).

De la gazde, cei mai buni au fost Julian Wiesigk (22 puncte), Alexander Lengweiler (17), Luca Ulrich (12), Quentin Zeller (12). Meciul a fost arbitrat de israelianul Malek Butto şi de belgianca Marie-Catherine Boulanger.

Care este clasamentul



Elveţia ocupă primul loc în grupă, cu 5 puncte (2 jocuri), urmată de România, 4 p (2 j), Bosnia, 0 p (1 j), Albania, 0 p (1 j).

La turneul final se vor califica cele şapte câştigătoare ale grupelor preliminare, precum şi cele mai bune cinci echipe de pe locurile secunde.

Tricolorii vor juca următorul meci pe 10 august, la Galaţi, contra Bosniei.

Italianul Francesco Bagnaia a câștigat cursa MotoGP din Marea Britanie

Pilotul italian Francesco Bagnaia (Ducati) a câştigat duminică Marele Premiu al Marii Britanii la MotoGP, clasa-regină a motociclismului viteză, pe circuitul de la Silverstone (5,9 km). Bagnaia a fost cronometrat pe cele 20 tururi în 40'10.260, fiind urmat de spaniolul Maverick Vinales (Aprilia, +0.426) şi de australianul Jack Miller (Ducati, +0.614), potrivit Agerpres.

Francezul Fabio Quartararo (Yamaha), liderul la zi în clasamentul piloţilor şi campionul mondial en-titre, a încheiat pe poziţia a 8-a, la +3,819 de învingător, în timp ce francezul Johann Zarco (Ducati-Pramac), care a plecat din pole position, a abandonat în turul 5, după o căzătură.

După 12 etape desfăşurate în Campionatul mondial de MotoGP, în ierarhia generală lider se menţine Quartararo, cu 180 puncte, urmat de spaniolul Aleix Espargaro (Aprilia), cu 158 puncte şi de Bagnaia, cu 131 puncte. Următoarea manşă va avea loc pe 21 august, Marele Premiu al Austriei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel