România, 'Gypsies: Wanderers No More'. REVOLTA românilor după documentar: E propagandă. FAKE NEWS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Revoltă generală pe rețelele de socializare după un reportaj despre România. Oamenii cer să se oprească "propaganda anti-România de pe Youtube" după ce recent a fost publicat un reportaj cu numele "Gypsies: Wanderers No More".

În clip, autorul spune că numele țării noastre vine de la "Rom", deci este practic țara romilor care au imigrat din India. În realitate, numele României este unul vechi, provine din limba latină și apărea în texte încă de la sfârşitul antichităţii și din perioada Evului Mediu. Istoricii spun că numele de "Țara Românească", cum era intitulată provincia istorică de la sud de Carpaţi, este identic cu acela de România. Dar nu același lucru cred și unii străini, după cum veți putea vedea în reportaj.

Românii, pe diverse forumuri și rețele sociale, sunt revoltați și vor ca respectivul video să fie șters de pe Youtube.

"O propaganda mai desantata rar mi-a fost dat sa vad. Bagati dislike-uri si comentarii care sa le atraga atentia ca se inseala. Si dati mai departe (asa cum fac si eu acum dupa ce am primit la randul meu acest link)";

"Pe langa faptul ca poate fi considerat propaganda, "documentarul" dezinformeaza, fiind (oarecum) fake news si poate fi raportat. Raportandu-l ai mai multe sanse sa "elimini" "filmuletul" decat daca ii dai dislike (care sunt si ele luate in considerare de youtube cand "calculeaza" popularitatea)";

"Are 2.000 de like-uri. Deci 2.000 de persoane cred acum ca Romania vine de la Rom. Vocea romanilor trebuie sa se faca auzita, chiar daca asta inseamna ca respectivul va avea mai multe vizualizari. Poate vor fi contrabalansate si de dislikeuri mai multe" - sunt doar o parte dintre mesajele românilor vizavi de filmulețul "Gypsies: Wanderers No More".

VEZI ȘI: Cine este omul din spatele reportajului 'Gypsies: Wanderers No More' despre România

Iată reportajul despre care este vorba:

De precizat că Robert Sepehr, autorul documentarului, este producător și antropolog specializat în lingvistică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel