Data publicării:

România, ”calificare muncită” la EURO 2024. Ionuț Rada, mesaj pentru ”tricolori”: Ne jucăm șansa cu toate

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
Ionuț Rada, fost internațional, a transmis un mesaj de susținere pentru echipa națională a României, care va participa la actuala ediție a Campionatului European de fotbal EURO 2024.

EURO 2024 începe astăzi, 14 iunie, formația ”tricolorilor” urmând a debuta la Campionatul European de fotbal pe 17 iunie, împotriva echipei naționale a Ucrainei.

În această competiție, România face parte din Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina.

În exclusivitate pentru DCSport, Ionuț Rada a oferit o serie de declarații privind debutul echipei naționale a României la EURO 2024, exprimându-și totodată pronosticurile în ceea ce privește evoluția selecționatei țării noastre la turneul final din Germania (14 iunie - 14 iulie).

Rada: A fost o calificare muncită!

Fostul ”tricolor” consideră că parcursul echipei naționale de calificare la Campionatul European de fotbal de anul acesta s-a bazat pe munca jucătorilor și a unității grupului actual, și nu pe un potențial noroc sau un context favorabil la acea vreme.

”Bineînțeles, bucuria este una foarte mare (n.r - calificarea la EURO), pentru că echipa națională revine din nou la un turneu final după mai mulți ani și asta ne bucură, în primul rând. Ținând cont de toate discuțiile și de tot ce s-a creat în jurul conducerii Federației Române de Fotbal sau a rezultatelor, a jocului, lumea cumva tinde să creadă că a fost cu șansă această calificare.

Din punctul meu de vedere, a fost o calificare muncită, o calificare în care spiritul de echipă și tot ceea ce au depus (n.r. - jucătorii), efortul... Au terminat pe primul loc, fără înfrângeri (n.r. - în calificările competiției), indiferent de câtă șansă ai avea, nu ai cum decât prin aceste lucruri!”, a spus Ionuț Rada, pentru DCSport.

Individual, adversarii sunt mai puternici. Unitatea grupului, atuul României

Rada a recunoscut că din punct de vedere individual, calitățile jucătorilor care aparțin echipelor adversare ale României sunt mai mari, dar unitatea grupului care caracterizează actuala formație ”tricoloră” poate juca un rol decisiv.

”Șansele la acest european... este clar că suntem în grupă cu două echipe puternice, cred eu - Belgia și Ucraina, și da, ne jucăm șansa cu toate, pentru că, din punctul meu de vedere, jucătorii individuali sunt buni, dacă ne raportăm la posturile pe care joacă și echipele la care joacă”, a mai spus Rada.

Citește mai departe pe DC SPORT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel