Cum a anulat România un obiectiv al întregii Europe. Colonelul Diniță: Numai noi eram o linie roșie
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 18 apr 2019, 15:09
WhatsApp
Lucian Diniță
Lucian Diniță
Colonelul Lucian Diniță a povestit la DCNews cum România a anulat unul dintre obiectivele Europei cu privire la accidentele rutiere. 

Lucian Diniță povestește cum țara noastră a anulat obiectivul Europei de reducere a mortalității din accidentele rutiere cu 5% având în vedere că România a avut o creștere cu 25%. 

”În 2000-2010, toate statele din Europa și-au îndeplinit obiectivul de reducere cu 5% a mortalității din accidente rutiere. România a avut +25% între 2007 și 2010. Practic, tot ceea ce au realizat statele din vestul Europei și centrală au fost anulate ca urmare a contribuției României cu acest +25. Într-un grafic, numai noi eram o linie roșie în jos. Am fost purtați prin toate publicațiile, comisiile, organismele în ideea că trebuie să facem ceva. Văzând Uniunea Europeană că nu și-a îndeplinit obiectivul, a relansat în 2011 un program mai amplu până în 2020, care a prevăzut înăsprirea legislasției rutiere, înăsprirea sancțiunilor și aplicarea lor astfel încât să conducă la îndeplinirea acestui obiectiv. Acum dacă ne uităm la ultimul raport, iarăși am ajuns noi ultimii. Este o chestie ciclică, la un moment dat chiar te întrebi de ce”, a declarat Lucian Diniță, la interviurile DCNews.

Vezi răspunsul în VIDEO

Vezi și: Colonelul Diniță: "Am văzut că sunt un UNPR-ist înfipt în coasta MAI". Replica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?