Cum a anulat România un obiectiv al întregii Europe. Colonelul Diniță: Numai noi eram o linie roșie
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 18 apr 2019 / 15:09
WhatsApp
Lucian Diniță
Colonelul Lucian Diniță a povestit la DCNews cum România a anulat unul dintre obiectivele Europei cu privire la accidentele rutiere. 

Lucian Diniță povestește cum țara noastră a anulat obiectivul Europei de reducere a mortalității din accidentele rutiere cu 5% având în vedere că România a avut o creștere cu 25%. 

”În 2000-2010, toate statele din Europa și-au îndeplinit obiectivul de reducere cu 5% a mortalității din accidente rutiere. România a avut +25% între 2007 și 2010. Practic, tot ceea ce au realizat statele din vestul Europei și centrală au fost anulate ca urmare a contribuției României cu acest +25. Într-un grafic, numai noi eram o linie roșie în jos. Am fost purtați prin toate publicațiile, comisiile, organismele în ideea că trebuie să facem ceva. Văzând Uniunea Europeană că nu și-a îndeplinit obiectivul, a relansat în 2011 un program mai amplu până în 2020, care a prevăzut înăsprirea legislasției rutiere, înăsprirea sancțiunilor și aplicarea lor astfel încât să conducă la îndeplinirea acestui obiectiv. Acum dacă ne uităm la ultimul raport, iarăși am ajuns noi ultimii. Este o chestie ciclică, la un moment dat chiar te întrebi de ce”, a declarat Lucian Diniță, la interviurile DCNews.

Vezi răspunsul în VIDEO

G Ad:

Vezi și: Colonelul Diniță: "Am văzut că sunt un UNPR-ist înfipt în coasta MAI". Replica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro