România, anul 2010: În Bistrița, copiii din centrul de plasament sunt loviți cu biciul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
centru plasament
centru plasament

O asistentă maternală din Bistriţa, în vârstă de 56 de ani, a intrat în atenţia poliţiei după ce a lovit-o cu un bici pe fata de 14 ani pe care o avea în plasament, pentru că aceasta ar fi desenat imagini cu caracter obscen şi vulgar într-un caiet.

Poliţiştii au fost sesizaţi în cursul zilei de miercuri de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud că, la sfârşitul lunii noiembrie, asistenta maternală ar fi agresat-o fizic pe fetița pe care o avea în plasament. „În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că în după-amiaza zilei de 26 noiembrie asistenta maternală i-a aplicat mai multe lovituri cu un bici peste coapse minorei Ioana R., din cauză că i-a găsit un caiet în care avea scrise şi desenate imagini cu un caracter obscen şi vulgar”, explică polițiștii. În data de 8 decembrie, Comisia Judeţeană pentru Protecţia Copilului a dispus părăsirea plasamentului de către cei doi minori aflaţi în îngrijirea asistentei maternale, şi anume fata de 14 ani şi un băiat de 11 ani. Fata se afla în plasamentul asistentei maternale de 11 ani, iar băiatul, de nouă ani. După ce a fost lovită cu biciul, fata a obţinut un certificat medico-legal prin care s-a stabilit că rănile suferite au nevoie de patru-cinci zile de îngrijire, după care a depus plângere la DGASPC. Femeia este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, cercetările fiind continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Bistriţa-Năsăud cu făptuitoarea în stare de libertate.

Centrul de plasament Bistrița este recunoscut la nivel internațional ca

Un articol publicat în luna noiembrie pe Telegraph.co.uk descrie centrul de plasament din Bistriţa drept un loc al infernului. Potrivit site-ului, atmosfera n-ar fi departe de imaginile din orfelinatele româneşti de tristă amintire de acum 20 de ani : copii chinuiţi, obligaţi sa doarmă în pătuţuri excesiv de mici pentru vârsta lor au ţinuţi forţat în cameră. Jurnaliștii de la Telegraph se întreabă cum mai poate exista încă un asemenea loc la 20 de ani după ce au fost prezentate întregii lumi. „Trebuia să fie închise demult”, conchid ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel