România alături de Bangladesh și Nepal într-un raport al SUA
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
emigranti sua
emigranti sua
Potrivit unui raport al Departamentul de Securitate Internă, un număr tot mai mare de oameni au încercat să se strecoare ilegal în Statele Unite.

Doar între octombrie 2015 și august 2016, peste 8.000 de oameni au fost prinși încercând să treacă ilegal granița în SUA, scrie FoxNews. Publicația americană trece și România pe lista statelor de unde vin majoritatea migranților care încearcă să intre ilegal în Statele Unite. Pe lângă România, în top se mai află țări precum India, China, Bangladesh și Nepal.  

Cel mai mare număr de migranți este de departe, oferit de Mexic. Potrivit cifrelor, numai anul trecut peste 408.000 de oameni au fost prinși că încercau să trecă ilegal frontiera mexicană. Arestările sugerează o tendință de creștere a migranților care caută o rută alternativă pentru pătrunderea în SUA.

Imigrația ilegală reprezintă un subiect sensibil care a fost deseori abordat și în timpul campaniei electorale din SUA. Comentariile candidatului republican Donald Trump, la adresa migranților, au strârnit de multe ori reacții negative din partea societății americane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel