România a rămas cu doi reprezentanți la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Alexandru Novac şi Daniela Stanciu au ratat calificarea
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Atleţii români Alexandru Novac şi Daniela Stanciu au ratat calificarea în finalele probelor de aruncare a suliţei, respectiv de săritură în înălţime, vineri, la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Alexandru Mihăiţă Novac a fost al 25-lea în calificările la suliţă, cu 75,75 metri, în condiţiile în care ultimul care a prins finala de 12 a fost moldoveanul Andrian Mardare, cu 79,78 metri.

Daniela Stanciu a fost a 20-a în calificările la înălţime, cu 1,85 metri, ultimele calificări în finală fiind obţinute cu 1,89 m.

Alina Rotaru-Kottmann (CSA Steaua, antrenor Mihai Corucle) a cucerit, duminică seara, medalia de bronz la săritura în lungime. România nu mai luase o medalie la Campionatele Mondiale de atletism de 14 ani, din 2009, de la Berlin.

România participă cu 16 sportivi, nouă la feminin şi şapte la masculin, la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta (19-29 august), competiţie pentru care Federaţia Română de Atletism a stabilit ca obiectiv calificarea în trei finale.

Ultimii reprezentanţi ai României la Mondiale sunt Nicolae Soare şi Ilie Corneschi, care vor lua startul în proba de maraton, duminică, la ora 08:00 (ora României), conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel