România a debutat cu stângul în preliminariile EURO 2024 la handbal masculin
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: facebook.com/FederatiadeHandbal
FOTO: facebook.com/FederatiadeHandbal
Naţionala masculină de handbal a României a fost învinsă de Austria cu scorul de 36-32 (18-11), joi seara, la Graz, în primul său meci din Grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European - EHF EURO 2024.  

Tricolorii au avut o primă repriză slabă, încheiat cu un avantaj de şapte goluri pentru Austria. După pauză, România a încercat să reducă ecartul de pe tabelă, s-a apropiat la un moment dat la trei goluri, 19-22 (min. 41), apoi 32-35 (60), dar a pierdut la patru goluri.

Pentru naţionala României, antrenată de Xavi Pascual, au marcat Nicuşor Negru 10 goluri, Javier Humet Gaminde 6, Demis Grigoraş 5, Adrian Rotaru 3, Octavian Bizău 3, Ionuţ Nistor Ioniţă 2, Dan Racoţea 1, Călin Dedu 1, Andrei Buzle 1. Portarul Ionuţ Iancu a avut 10 intervenţii (24,39%).

Golurile gazdelor au fost reuşite de Robert Weber 12, Mykola Bilyk 7, Tobias Wagner 7, Sebastian Frimmel 3, Lukas Herburger 2, Boris Zivkovic 2, Lukas Hutecek 2, Eric Dambock 1.

Thomas Eichberger a încheiat cu 12 mingi apărate (29,27%). Meciul a fost arbitrat de portughezii Daniel Accoto Martins şi Roberto Accoto Martins, iar delegat EHF a fost slovenul Tomo Vodopivec. În celălalt meci din grupă, Ucraina a învins selecţionata Insulelor Feroe cu 29-25, la Aschaffenburg (Germania).

Duminică, România va juca la Bucureşti cu Ucraina, iar Austria va merge în Feroe. Primele două clasate în cele opt grupe se califică la turneul final, alături de cele mai bune patru formaţii de pe locul al treilea.

Dinamo a obţinut prima sa victorie în acest sezon al Ligii Campionilor, 32-27 cu FC Porto

CS Dinamo Bucureşti a obţinut prima sa victorie în acest sezon al Ligii Campionilor la handbal masculin, 32-27 (13-12) cu FC Porto, miercurea trecută, în Sala Polivalentă din Capitală, într-un meci din Grupa A.

Prima repriză a fost una deosebit de echilibrată, pe tabela de marcaj nefiind niciun moment o diferenţă mai mare de un gol. Dinamo a reuşit să intre în avantaj la pauză (13-12), iar apoi s-a desprins în partea secundă la patru goluri, 18-14 (min. 38).

Chiar dacă avantajul său a oscilat, Dinamo a rămas în avantaj până la final, câştigând la cea mai mare diferenţă din acest meci, 32-27.

Cel mai bun jucător al campioanei României a fost egipteanul Ali Zein, cu 10 goluri. Pentru echipa antrenată de Xavi Pascual au mai înscris Lazar Kukic 6 goluri, Andri Akimenko 4, Nicuşor Negru 3, Eduardo Gurbindo Martinez 2, Ante Kuduz 2, Mohamed
Mamdouh Ashem Shebib 2, Joao Pedro Francisco da Silva 1, Stanislav Kasparek 1, Cedric Sorhaindo 1.

Portarii dinamovişti au apărat împreună 10 şuturi, Saeid Heidarirad 8 (26,67%), iar Khalifa Ghedbane 2 (28,57%).

Pentru oaspeţi au marcat Jack Thurin 8 goluri, Diogo Branquinho 5, Victor Manuel Iturriza Alvarez 5, Nikolaj Laso Dueholm Christensen 3, Miguel Alves 2, Fabio Magalhaes 2, Pedro Veitia Valdes 1, Rui Silva 1.

Nikola Mitrevski a parat 10 aruncări (26,32%), iar Sebastian Leth Frandsen a apărat 4 (57,14%).

Meciul a fost arbitrat de danezii Mads Hansen şi Jesper Madsen, delegat EHF fiind slovacul Vladimir Rancik.

Tot miercuri are loc meciul GOG Gudme - Telekom Veszprem, iar joi se vor juca partidele Paris Saint-Germain Handball - PPD Zagreb şi SC Magdeburg - Orlen Wisla Plock.

Dinamo va juca şi meciul următor tot acasă, pe 26 octombrie, cu Paris Saint-Germain Handball, notează Agerpres.

Clasament

1. Telekom Veszprem 6 puncte
2. Paris Saint-Germain Handball 4
3. SC Magdeburg 4
4. Orlen Wisla Plock 4
5. CS Dinamo 3
6. GOG 3
7. PPD Zagreb 2
8. FC Porto 0

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel