Româncă din UK, PRIMA pacientă care a primit INTERFERON BETA. Este NOUL tratament pentru COVID-19
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
O româncă din Marea Britanie este prima pacientă care a primit noul tratament pentru COVID-19.

În goana după un tratament bun care să ajute omenirea să scape de COVID-19, Marea Britanie a început un nou studiu a unui tratament care ar putea preveni dezvoltarea de forme severe de COVID-19 și care implică inhalarea unei proteine numite interferon beta, pe care organismul o produce atunci când se confruntă cu o infecție virală, proteină ce ar urma să fie administrată cu ajutorul unui nebulizator. 

Acesta pătrunde sub formă de aerosoli direct în plămâni unde va declanșa un răspuns anti-viral mai puternic, chiar și la pacienții al căror sistem imunitar este deja slăbit.

Conform testelor inițiale, tratamentul a redus șansele ca un pacient cu COVID-19 să dezvolte forme severe, care ar necesita ventilația mecanică, cu aproape 80%.

Prima pacientă care a primit tratamentul este o româncă

 

"Doar o mișcare scurtă sau dacă încerc să mă așez mai comod, încep să mă simt foarte obosită, încep să transpir și mă doare tot corpul. Niciodată nu m-am mai simțit așa. Este îngrozitor", a declarat Alexandra Constantin, pacienta româncă, bolnavă de COVID-19, care a primit tratamentul, citează digi24.ro.

Ce este interferon beta

"Ajută celulele să-și reconstituie cu adevărat răspunsul imun și să lupte împotriva virusului. Prin urmare, există mai puține leziuni la nivelul plămânilor, mai puține simptome, un risc mai mic de admitere la terapie intensivă sau chiar deces. Interferonul beta face parte din prima linie de apărare a organismului împotriva virusurilor. Practic, îl avertizează să se aștepte la un atac viral. Atunci când intră în organism, noul coronavirus pare să suprime producția de interferon beta ca parte a strategiei sale de a se sustrage sistemului imunitar”, a declarat medicul Tom Wilkinson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel