Roberta Metsola, aleasă preşedintă a Parlamentului European. Update: Ciolacu și Ciucă au felicitat-o
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Eurodeputata Roberta Metsola a fost aleasă marţi preşedintă a Parlamentului European pentru următorii doi ani şi jumătate.

Update - Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au felicitat-o pe Roberta Metsola

Ce a scris președintele Senatului Nicolae Ciucă

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a felicitat-o marţi pe Roberta Metsola pentru realegerea ca preşedinte al Parlamentului European.

Felicitări Roberta Metsola pentru realegerea ca preşedinte al Parlamentului European pentru încă doi ani şi jumătate. Europa are nevoie de munca ta asiduă şi de dăruire, a scris Nicolae Ciucă, pe pagina de pe platforma X. 

Ce a scris premierul Marcel Ciolacu

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a transmis, marţi, un mesaj de felicitare Robertei Metsola cu prilejul realegerii acesteia ca preşedinte al Parlamentului European, evidențiind faptul că Executivul de la Bucureşti este pregătit să continue cooperarea fructuoasă în beneficiul cetăţenilor europeni.

Felicitări Robertei Metsola pentru obţinerea unui nou mandat astăzi la şefia Parlamentului European. Guvernul României este pregătit să continue cooperarea noastră fructuoasă în beneficiul mai mare al Uniunii şi al cetăţenilor noştri europeni, a scris Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de X.

Știrea inițială - Eurodeputata Roberta Metsola a fost aleasă marţi preşedintă a Parlamentului European pentru următorii doi ani şi jumătate.

Roberta Metsola este membră a Partidului Popular European și a fost aleasă marţi preşedintă a Parlamentului European pentru următorii doi ani şi jumătate. Roberta Metsola a avut deja această funcţie după moartea lui David Sassoli în ianuarie 2022. Acum, a fost aleasă cu 562 voturi pentru.

Pentru preşedinţia Parlamentului European a mai candidat marţi eurodeputata din Spania Irene Montero, din grupul Stângii Europene, care a reușit să obțină 61 voturi. Au fost 699 de votanţi dintre cei 720 de europarlamentari. 76 de voturi au fost nule, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel