Roberta Anastase pregăteşte strategia PDL pentru moţiune
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
roberta anastase
roberta anastase

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a respins zvonurile potrivit cărora parlamentarii PDL vor lipsi din sală la dezbaterea moţiunii de cenzură. Boicotarea votului era una dintre strategiile prin care guvernul dorea să împiedice parlamentari ai Puterii să susţină demersul Opoziţiei.

S-ar fi evitat astfel o situaţie similară cu aceea a Teodorei Trandafir, care a votat pentru precedenta moţiune, susţinând apoi că i s-a făcut rău de foame şi a încurcat bilele. Cei care intrau în sală erau automat ştampilaţi ca trădători ai partidelor de la guvernare. Riscul unei astfel de manevre era ca parlamentarii intraţi în sală, în special cei de la UDMR, să nu mai poată fi influenţati, prin presiuni efectuate până în ultimul moment.

De asemenea, s-ar fi pierdut ocazia de a răspunde acuzaţiilor lansate de Opoziţie de la tribuna Parlamentului. "Nu se pune problema să nu mergem la dezbatere”, a răspuns Anastase întrebărilor mass media. “Vom decide însă dacă vom participa efectiv la vot. Asta va fi opţiunea noastră”, a adăugat vicepreşedintele PDL. Astfel, se dă semnalul trecerii la Planul B, prin care se va participa la dezbatere, dar nu şi la vot. “Opoziţia trebuie să demonstreze că are o majoritate", a spus Anastase. Prin astfel de manevre de culise PDL transmite semnalul că se teme de rezultatul votului, chiar dacă liderii formaţiunilor din arcul guvernamental se arată încrezători în “rezistenţa” Executivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel