Roberta Anastase: „A te ascunde în spatele unei demisii este un gest de laşitate“
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Basescu- Anastase
Basescu- Anastase

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că la întâlnirea de la Palatul Cotroceni nu s-a discutat despre înlocuirea sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, considerând că demisia este un gest de laşitate.

Întrebată dacă la întâlnirea de la Palatul Cotroceni s-a discutat despre demisia sa din fruntea Camerei Deputaţilor, Anastase a spus că nu s-a vorbit despre acest subiect pentru că, în ciuda unor ”obsesii” ale unor lideri politici, Traian Băsescu nu se implică în activităţile parlamentare.

”Nu am discutat, nici măcar nu era subiectul discuţiei. Şi aici lucrurile sunt din punctul meu de vedere foarte clare: eu ştiu că există obsesia unor lideri politici cu privire la preşedintele Traian Băsescu, dar noi toţi trebuie să înţelegem că preşedintele Traian Băsescu nu se implică în activităţile noastre parlamentare şi este până la urmă incorect din partea liderilor politici ai opoziţiei că se solicită acest lucru”, a spus preşedintele Camerei deputaţilor

Roberta Anastase a mai spus că PDL nu ce cere Opoziției să vină alături să sprijine iniţiativele, pentru că ar cere prea mult.

”Preşedintele a cerut un moratoriu şi oricine are o minimă cultură politică ştie că un moratoriu înseamnă doar îngheţarea anumitor dispute pentru o perioadă de timp. Preşedintele a vorbit de 45 de zile în intervenţia pe care a avut-o în plenul Parlamentului. Aceste 45 de zile în care forţele politice care altfel, sigur, au dispute, au puncte de vedere diferite, să se focalizeze în aceste 45 de zile asupra priorităţilor României, subiecte care sunt legate de interesul naţional. Este vorba despre un calcul economic, este vorba despre nevoia de a ieşi din criză. Şi până la urmă colegii mei din PDL au spus un lucru foarte corect, noi nu cerem opoziţiei să vină alături să sprijine aceste iniţiative pentru că poate am cere prea mult şi pentru că încă de la început partidele de opoziţie nu au acceptat ideea că România trece printr-o criză şi că împreună trebuie să găsim soluţii. De altfel, nici nu au aceste soluţii.” a spus ea

”Ce am cerut noi este să nu blocheze activitatea Parlamentului astfel încât lucrurile care trebuie făcute pentru România şi pe care noi ni le-am asumat la guvernare să poată fi îndeplinite. Până la urmă, de la început am ştiut ce ne aşteaptă şi ne-am asumat chiar cu riscul de a pierde cel puţin pe moment voturi. În acelaşi timp, am credinţa că românii înţeleg foarte bine situaţia şi nu-i mai păcălesc vorbele goale ale unor lideri. Dar această situaţie evident va fi tranşată la momentul alegerilor. Până atunci, e important să trecem aceste legi care sunt în interes naţional, iar orice solicitare de negociere sună a negocia ceea ce e în interes naţional. A te ascunde în spatele unei demisii este un gest de laşitate.” a adăugat Anastase.

Citeşte şi:

De ce Roberta Anastase va pleca din funcția de președinte al Camerei într-o săptămână

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel