Robert Negoiță: Este inadmisibil să avem atât de multe centrale de apartament. Știu că mulți se vor supăra pe mine, dar avem semnale de la UE / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS
În opinia lui Robert Negoiță, nu trăim bine în România din cauza prostiei.

„Centralele de apartament sunt foarte poluante. Este inadmisibil să avem atât de multe centrale de apartament. Dacă tot pretindem că avem grijă de nivelul de trai, de sănătatea nostră, noi ca și comunitate nu ar trebui să permitem - știu că mulți se vor supăra pe mine. Cât timp toți respirăm același aer în acest oraș, cred că ar trebui să fim mult mai interesați de calitatea aerului. Avem semnale de la Uniunea Europeană, care ne și finanțează. Nu suntem capabili să folosim eficient acei bani”, a spus Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, joi, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Să vă mai dau un exemplu. Aud că avem rețeaua mult mai are decât cea din Varșovia. Nu rețeaua este mai mare, ci prostia! E greu să găsești în lumea asta o prostie mai mare ca în București. Există vrei cinci - șase km de magistrală care alimentează vreo două, trei birouri la depoul de la Pallady. Noi de la Primăria Sector 3 le-am zis că pierd 90 la sută din energia termică pe acea rețea, care nu este izolată. Ne chinuim cu ei de un an să le facem noi centrală termică ca să renunțe la pierderea aia enormă pe care o înregistrează. Veniți cu mine să vedeți zeci de km de rețele termice în Sectorul 3 abandonate, în sensul în care nu sunt întreținute, nu au mentenanță, dar sunt folosite pentru niște chestii de genul. (...)

Noi trăim prost, astăzi, în România, nu din cauza hoției. Peste 70 la sută e prostie. Cu acea energie termică nu pleacă nimeni acasă, se pierde, se face poluare. Nu e furt, este o mare prostie! Nu mă credeți, veniți cu mine să vedeți în oraș. Credeți că știe primarul general (n.r. Nicușor Dan) de ele?! Habar nu are. Nu înțelege - și o spun cu mult regret”, a conchis Robert Negoiță.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, invitatul zilei la DC News și DC News TV

Citește și...

Robert Negoiță: Îi mulțumesc lui Ciolacu pentru că s-a implicat. S-a rezolvat o problemă enormă în Sectorul 3

Amintim că Robert Negoiță, întrebat, joi, în cadrul unui interviu acordat DCNews, cum se mai înțelege cu PSD, a oferit următorul răspuns: „Foarte bine cu președintele PSD, cu domnul Marcel Ciolacu. Și cu cei mai mulți din partid, foști colegi.”

Întrebat, ulterior, dacă se poate baza pe consilierii locali PSD din Sectorul 3, Robert Negoiță a zis că „începe să se întâmple și treaba aceasta, datorită președintelui partidului”, care „s-a implicat”.

„La precedentul interviu spuneați că sunteți blocat în Consiliu. Dacă cei de la PSD încep să colaboreze la un sector care a făcut performanță în Capitală, este un lucru bun”, a zis Bogdan Chirieac.

„Nu era problemă că mă blocau pe mine, ci că blocau proiectele din Sectorul 3. Avem nevoie de creșe, grădinițe, școli, parcuri, locuri de joacă, avem nevoie de salubritate. Pur și simplu, am avut o perioadă semnificativă de timp în care Consiliul local a blocat în mod efectiv activitatea Primăriei. Nu am suferit eu, ci cetățenii, adică fix cei care le-au dat votul. Lucrurile încep să se îmbunătățească. Repet: În primul rând, îi mulțumesc președintelui PSD pentru că s-a implicat și a avut o contribuție enormă în normalizarea acestei situații”, a conchis Robert Negoiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel