Éric Zemmour a fost dat afară de pe un stadion al familiei Zidane: Nu dorim asocierea cu extrema dreaptă / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Éric Zemmour a fost dat afară de pe un stadion al familiei Zidane: Nu dorim asocierea cu extrema dreaptă  /  Sursă foto: Facebook Eric Zemmour
Éric Zemmour a fost dat afară de pe un stadion al familiei Zidane: Nu dorim asocierea cu extrema dreaptă / Sursă foto: Facebook Eric Zemmour
Aflat în campanie Electorală, Éric Zemmour a fost dat afară de pe un teren de fotbal care aparține familiei Zidane.

Sâmbătă, la Marsilia, în plină campanie electorală, candidatul la președinție Éric Zemmour a intrat la Z5 din Aix-en-Provence – un complex al familiei Zidane, însă nu a fost binevenit, scrie Sports.fr.

Deși nu este popular în orașul Marsilia, Éric Zemmour s-a întors totuși în oraș, în această sâmbătă, cu dorința de a face campanie în Aix-en-Provence și Luynes, un district care găzduiește Z5, uriașul complex al lui Zidane dedicat fotbalului în cinci.

Numai că nu s-a anunțat și sosirea sa, iar mai mulți susținători, activiști și jurnaliști au tulburat atmosfera până la punctul în care i-au determinat pe oficialii Z5 – inclusiv pe unul dintre frații lui Zinedine Zidane, Nourredine – să ceară plecarea candidatului.

„Conducerea Z5 declară că nu a fost informată despre organizarea unui astfel de eveniment și nu dorește ca imaginea acestuia să fie asociată cu candidatul de extremă dreapta”, a precizat Z5, sâmbătă, pentru La Provence.

„În Franța, există zone fără fotbal”

„La fel ca mulți francezi, în weekend, el (n.r. Zemmour) a vrut doar să joace un meci de fotbal cu activiștii pentru că iubește acest sport. Milioane de oameni îl vor vota, dar iată că vedem că toleranța nu se aplică tuturor”, a spus unul dintre purtătorii de cuvânt ai partidului Reconquista.

„Vedem că în Franța nu există doar zone unde nu domnește legea, ci și zone fără fotbal”, a spus, la rândul său, Éric Zemmour în timp ce părăsea complexul.

Macron, semnal de alarmă înaintea alegerilor din Franța: Pericolul extremismului e real. Amintiți-vă de Brexit

Președintele Emmanuel Macron a avertizat asupra riscului unei răsturnări de situație în stilul Brexit, în cadrul singurului său miting de campanie înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, în încercarea de a convinge alegătorii descurajați și de a revigora o campanie lipsită de vitalitate.

Conform Reuters, cu aproximativ o săptămână înainte de scrutinul din 10 aprilie, Macron se află în defensivă, în condițiile în care liderul de extremă dreapta Marine Le Pen a revenit în sondaje, iar cursa se strânge între cei doi favoriți pentru turul crucial din 24 aprilie, amintește Mediafax.

"Uitați-vă la ce s-a întâmplat cu Brexit și cu atâtea alte alegeri: ceea ce părea improbabil s-a întâmplat de fapt", a declarat Macron în fața unei mulțimi de susținători care fluturau steaguri. "Nimic nu este imposibil".

"Pericolul extremismului a atins noi culmi pentru că, în ultimele luni și ani, ura, adevărurile alternative au fost normalizate", a spus el. "Ne-am obișnuit să vedem la emisiunile TV autori antisemiți și rasiști".

Deși se preconizează în continuare că va câștiga al doilea mandat, Macron a pierdut teren în sondaje, o scădere pe care unii consilieri o atribuie unui manifest care include măsuri dure și conservatoare, cum ar fi creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel