Urmărește emisiunea live
REZULTATE REFERENDUM JUSTIȚIE 2019. România vs. Diaspora: Semnal de la românii din afara țării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
arhivă foto
arhivă foto
REZULTATE REFERENDUM JUSTIȚIE 2019. România vs. Diaspora   DCNews a realizat un sondaj cu privire la participarea românilor la referendumul pe justiție. 

REZULTATE REFERENDUM JUSTIȚIE 2019. România vs. Diaspora Sondajul a fost realizat cu doar câteva zile înainte de votul la alegerile europarlamentare și la referendumul pe justiție inițiat de către președintele Klaus Iohannis. 

REZULTATE REFERENDUM JUSTIȚIE 2019. România vs. Diaspora Rezultatul sondajului arată un vot din diaspora asemănător procentual cu cel din țară. Chiar dacă voturile din diaspora sunt mult mai puține decât cele din țară, procentual, sunt asemănătoare. 

REZULTATE REFERENDUM JUSTIȚIE 2019. România vs. Diaspora Prin urmare 46% din românii de acasă nu votează. Nu o vor face nici 43,5% din românii din diaspora. 32% vor vota ”DA” în România, 33,8% vor vota ”DA” în afara țării. Românii din țară vor vota ”NU” în proporție de 22%, iar cei din diaspora în proporție de 22,8%. 

(w670)

REZULTATE REFERENDUM JUSTIȚIE 2019. România vs. Diaspora Legea 3/2000, cu modificările intrate în vigoare în iulie 2018, precizează, la articolul 5, următoarele:

(2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

(3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Cu alte cuvinte, pentru a fi cvorum, e necesar ca prezența la votul pentru referendum să fie de 30% din numărul total de alegători. Pentru ca referendumul să fie validat, e nevoie de cel puțin 25% opțiuni valabil exprimate, adică 25% "DA", din cei înscriși pe listele electorale permanente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel