Data actualizării:
Data publicării:

Rezultate Evaluarea Națională 2023. Dan Motreanu spune că Giurgiu a depășit opt județe din țară în privința ratei de promovare

Autor: Valentina Miu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate astăzi, 28 iunie, de Ministerul Educației. Pe această cale, europarlamentatul PNL Dan Motreanu a transmis că Giurgiu a depășit opt județe din țară în privința ratei de promovare.

Dan Motreanu a spus că Giurgiu nu se mai numără printre ultimele trei județe din țară în privința ratei de promovare la Evaluarea Națională, așa cum se întâmpla anii trecuți, ba chiar, la nivel național, a depășit opt județe. 70,5% dintre elevii care s-au prezentat la examen au obținut medii peste 5.

„Giurgiu nu se mai numără printre ultimele trei județe din țară în privința ratei de promovare la Evaluarea Națională, așa cum se întâmpla anii trecuți.

În județul Giurgiu, 70,5% dintre elevii care s-au prezentat la Evaluarea Națională au luat medii peste 5, față de 60,3% în 2020, adică o creștere de peste 10% în doar câțiva ani.

La nivel național, Giurgiu a depășit alte opt județe în privința ratei de promovare, printre acestea numârându-se chiar și județul Arad – 69,4%.

Giurgiu este acum pe locul trei din șapte județe în regiunea Sud-Muntenia. Am depășit patru județe care beneficiază de condiții comparabile: Dâmbovița – 69,2%, Ialomița – 68,2%, Călărași – 63,2%, Teleorman – 62,1%. În această regiune, ne depășesc doar Prahova și Argeș.

Așteptările mele sunt ca anul viitor să avem rezultate și mai bune”, a spus Dan Motreanu.

Europarlamentatul PNL a ținut să-i felicite atât pe elevi, pe profesori, cât și pe părinții care sunt preocupați de viitorul copiilor lor.

„Felicitări elevilor care au înțeles că școala este soluția pentru o viață mai bună. Le mulțumesc profesorilor din toată țara și celor din Giurgiu pentru pregătirea suplimentară făcută cu elevii. Felicitări părinților care sunt preocupați de viitorul copiilor lor.

Felicitări pentru munca depusă profesorilor și elevilor din cele nouă școli din Giurgiu care au avut o rată de promovare de 100% și din cele opt școli care au o rată de promovare între 90% și 98%”, a transmis Dan Motreanu pe pagina personală de Facebook.

2. -imagine fara descriere- (sprijin-pentru-producatorii-romani-afectati-de-importurile-de-zahar-din-ucraina--dan-motreanu--solicitare-catre-comisia-europeana-2_27646000_85630200.jpg)

VEZI ȘI: S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională. Când pot fi depuse contestațiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel