REVOLTĂTOR: TAXĂ de protecție la medic. BOMBA care ne DISTRUGE IREVERSIBIL sănătatea după PANDEMIE!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
După ce vom trece de pandemia de coronavirus, adică cel mai probabil după ce ne vom putea vaccina, când va exista această posibilitate, românii vor avea un șoc. Vor fi loviți de alte probleme și mai grave de sănătate.

Lipsa îngrijirii dinților duce la probleme ireversibile de sănătate. Nu vă gândiți că mă refer la pierderea vreunui dinte, lucru care vă afectează estetic! Nu, lucrurile sunt mult mai grave.

Neglijarea igienei orale asupra stării de sănătate sunt mai multe: cariile netratate pot duce la afecțiuni dentare serioase, dureroase sau la pierderea dinților și pot afecta buna funcționare a întregului organism iar depunerile de tartru pot duce la sângerări gingivale și gingivită, care, netratate, pot cauza parodontoză.

De asemenea, există o legătură strânsă între unele afecţiuni orale şi starea generală de sănătate. Diabetul, bolile de inimă sau cancerul agravează bolile dentare, iar, la rândul ei, o dantură cu probleme poate să afecteze întregul organism. Bacteriile din cavitatea bucală pot avea consecinţe serioase asupra sănătăţii. Ele migrează în sânge şi provoacă infecţii şi inflamaţii de multe ori foarte grave.

Pe lângă toate acestea, știm bine că românii nu prea calcă pe la cabinetele stomatologice. După 15 mai, probabil nu o vor mai face deloc. Așa că, după ce va trece pandemia, vom avea alte boli grave cu care ne vom confrunta din cauza problemelor dentare.

De ce? Pentru că unii medici au început să ceară o taxă de protecție pentru coronavirus. Ei te primesc după 15 mai la cabinet, dar te ocupi tu de măsuri. Adică vei scoate mai mulți bani din buzunar dacă vrei să-ți pui o plombă sau să-ți faci orice altă intervenție pentru că îți vor cere bani în plus pentru măști, dezinfectanți sau mănuși.

Recent i-am numit dezertori. Acum vreo lună și jumătate scriam că anumiți medici au dezertat din profesia lor în plină pandemie! S-au ascuns acasă și au lăsat greul pe spitalele de stat. ”Afaceriștii stomatologi au dezertat din profesia de medic în plină criză generată de COVID 19. S-au pus la adăpost, au închis cabinetele private și au plecat acasă, iar Colegiul Medicilor Stomatologi din România ne trimite să ne tratăm la spitalele publice”, scriam într-un editorial pe care îl găsiți aici. Atunci medicii s-au supărat. Dar acum cum pot fi numiți cei care cer taxă pacientului?! Poate nu dezertori... găsiți dumneavoastră cuvântul.

Trebuie să intervină urgent Consiliul Concurenței și de Autoritatea pentru Protecția Consumatorului. Românii au dreptul la sănătate! Și, în condițiile în care salariile au scăzut dramatic, tu, ca medic, să vii și să pui taxe de pandemie, este revoltător!

De pe 15 mai, doar bogații vor mai putea merge la stomatologie

Dreptul la sănătate este afectat în aceste condiții, iar statul trebuie să intervină pentru a rezolva situația! Nu este normal ca medicii să practice prețuri uriașe cu atât mai mult cu cât criza bate la ușă. Mulți au rămas fără serviciu, iar ei au decis să crească prețurile. Sunt clinici unde "taxa" de protecție pentru coronavirus este de 1000 lei! Toți românii trebuie să aibă dreptul la sănătate! În condițiile în care românii oricum nu prea se duceau la stomatologie, dacă prețurile vor urca atât de mult, lucrurile se vor agrava cumplit.

Iată un exemplu: 1000 lei cost protocol pentru coronavirus!

(w670)

Ce nu se va putea face după 15 mai:

Detartrajul este una dintre operațiunile pe care medicii vor evita să le mai facă. Cum vor arăta cabinetele stomatologice după 15 mai 2020 aflați în rândurile de mai jos.

Conform Colegiului Medicilor Stomatologi, în vederea efectuării intervențiilor stomatologice se recomandă a se avea în vedere următoarele precauții:


a) personalul medical va respecta măsurile de precauție standard (igiena mâinilor, folosirea/utilizarea echipamentului individual de protecție, igiena respiratorie, instrumente și dispozitive sterile, curățarea și dezinfectarea suprafețelor etc.);


b) masca chirurgicală fiind de unică folosință, se schimbă după fiecare pacient; dacă se folosește mască N95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent se aplică regulile de utilizare specifice (schimbare la maxim 4 ore);


c) ochelarii de protecție sau viziera (ecran de protecție) se vor dezinfecta după fiecare pacient sau, dacă sunt de unică folosință, se înlocuiesc;

VEZI ȘI: Dan Helciug, șoc când a sunat la stomatologie. Ni se ia DREPTUL la SĂNĂTATE! Mișcarea asta ne AFECTEAZĂ pe TOȚI!


d) se recomandă ca intervențiile stomatologice să fie asigurate numai în încăperi cu ventilație automată sau ventilație naturală (fereastră);


e) se recomandă ca pe perioada desfășurării intervențiilor stomatologice, ușile să fie închise și ca nicio persoană să nu părăsească încăperea până la finalizarea procedurilor;

g) atât înaintea tratamentului, cât și la finalul acestuia, se recomandă efectuarea de clătiri bucale de minim 30 secunde cu soluții de 1% sau 1,5% peroxid de hidrogen ori cu soluții antiseptice de iod povidona 0,2% - 10% (atenție la reacțiile alergice). Aceste clătiri înainte și după tratament, ca și igiena orală riguroasă a pacientului, sunt recomandate având în vedere faptul că una dintre căile de propagare a infecției este cavitatea orală;


h) se recomandă limitarea procedurilor și a echipamentelor generatoare de particule și aerosoli; dacă este absolut necesar a fi efectuate, se recomandă ca acestea să fie programate la sfârșitul zilei de lucru și efectuate sub protecția de măști N95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent;


i) în cazul folosirii instrumentarului rotativ, se recomandă utilizarea sistemului de izolare cu digă;


j) utilizarea pe cât posibil a instrumentarului de mână;


k) evitarea detartrajelor efectuate cu aparate sonice sau ultrasonice precum și a airflow-ului; dacă detartrajul nu suportă amânare/este absolut necesar, acesta se va realiza cu instrumentar de mână;

l) se recomandă utilizarea unor sisteme de aspirație cu volum crescut;


m) se recomandă înlocuirea realizării de radiografii intraorale cu radiografii OPG sau examene CT;


n) se recomandă utilizarea materialelor de sutură resorbabile, evitând necesitatea prezentării pacientului în cabinetul stomatologic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel