Data actualizării:
Data publicării:

Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, după derapajul lui Erdogan: Atatürk se răsucește în mormânt. Milioane de turci sunt rușinați

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Președinția Turciei
Foto: Președinția Turciei
Ambasadorul israelian Reuven Azar a comentat declarațiile președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan.

Reuven Azar, ambasadorul Israelului, a fost invitat, sâmbătă seară, la Antena 3 CNN, unde a comentat declarațiile președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan de la marele miting pro-Palestina pe care l-a organizat la Istanbul.

Amintim că președintele turc s-a lansat într-un val de acuzații fără precedent la adresa Israelului și a Occidentului, reiterând din nou faptul că „Hamas nu e o grupare teroristă”.

„În momentul de față sărbătorim 100 de ani de când a fost înființată Turcia modernă de către Mustafa Kemal Atatürk. Probabil se învârte în mormânt iar milioane de cetățeni turci care nu au participat la manifestație sunt rușinați de ce s-a întâmplat. Un lider populist neo-otoman, care nu numai că face rău și dăunează și face rău intereselor NATO și subminează dreptul nostru la apărare, dar subminează propria țară. El a distrus economia Turciei și în momentul de față este pe acest val de populism.

Toată lumea poate vedea cu ochiul liber ce s-a întâmplat, iar din punctul de vedere al NATO nu e o persoană pe care să te poți baza. Cetățenii Turciei au o mare problemă, iar NATO nu are un partener serios în Turcia“, a spus, tranșant, sâmbătă seară, ambasadorul Reuven Azar.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Erdogan folosește „tactica Ceaușescu”. Vâlcu remarcă o asemănare izbitoare între poziționarea lui Erdogan în Israel și România dinainte de 1989

Reuven Azar: Ne îngrijorează siguranța personalului nostru diplomatic

Reamintim că Israelul a luat decizia să recheme în țară tot personalul diplomatic din Turcia, pe fondul amenințărilor lansate astăzi de președintele Erdoğan.

„Dacă Israelul nu îndepărtează amenințarea militară a Hamas, oamenii vor fi încurajați să facă fix ce a făcut Hamas nu doar în Israel, ci și în Europa. Trebuie să luăm în calcul acest lucru. E tare greu să faci distincția între cei care susțin cauza palestinienilor și cei care susțin Hamas. Singura modalitate de a gestiona eficient situația este să înfrângem Hamas.

Noi ne-am retras diplomați în primul rând pentru că ne îngrijorează siguranța lor. Relația noastră cu Turcia a avut suișuri și coborâșuri și nu percepem Turcia ca fiind un inamic. Motivul pentru care situația s-a schimbat este acest lanț de amenințări venit din partea Turciei. Avem relații comerciale cu Turcia și sunt foarte mulți cetățenii acolo care susțin Israelul“, a mai spus ambasadorul Reuven Azar.

CITEȘTE ȘI       -      Erdoğan, amenințare halucinantă la adresa Occidentului cu un război creștini-musulmani: Vreți luptă Semilună - Cruce? / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel