Data actualizării:
Data publicării:

Israelul își extinde operațiunile terestre în această noapte

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Forțele israeliene își extind operațiunile terestre în această noapte.

Purtătorul de cuvânt al militar israelian spune că forțele terestre își extind operațiunile în această noapte, conform Reuters.

Acesta a adăugat că Israelul e angajat în misiunea de salvare a ostaticilor luați de Hamas și le-a recomandat locuitorilor din Fâșia Gaza să se mute la sud.

„Pe lângă atacurile efectuate în ultimele zile, forțele terestre își extind operațiunile în această seară”, a spus Daniel Hagari.

„IDF operează pe toate dimensiunile”, a adăugat acesta.

Anterior, furnizorul palestinian de servicii de telefonie mobilă Jawwal a declarat că acestea, inclusiv telefonul și internetul, au fost întrerupte de bombardamentele puternice.

O declarație a Societății Semilunii Roșii din Palestina a spus că a pierdut complet contactul cu camera de operațiuni din Gaza și cu toate echipele sale care operează pe teren. 

Operațiunea terestră a Israelului este aștepată de aproape 3 săptămâni, după ce Hamas a lansat în dimineața zilei de 7 octombrie 2023 un atac fără precedent asupra Israelului, luând sute de ostatici și omorând mii de persoane din kibuțurile din sudul Israelului.

Mai mult, Hamas a atacat Israelul cu mii de rachete, iar sistemul Iron Dome a fost depășit în unele situații de numărul de focoase lansate din Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel