Data publicării:

Rețetă simplă și economică. Plăcinte suculente cu umplutură de carne tocată

Autor: Julia Pandi | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Rețetă simplă de plăcinte suculente și coapte în două etape. Sunt foarte gustoase.

Rețetă simplă de plăcinte suculente și coapte în două etape, conform retete-usoare.ro.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 500 g de făină;

– 1 linguriță de sare;

– 250 ml de apă clocotită;

– 1-2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru umplutură:

– 800 g de carne tocată (la alegere);

– jumătate de linguriță de sare;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– verdeață (cozi de ceapă verde și pătrunjel);

– 30 ml de apă;

– 30+30 g de unt;

Pentru sos:

– câteva crenguțe de mărar;

– 2 linguri de smântână fermentată;

– 2 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: amestecați făina cernută și sarea într-un bol adânc. Adăugați apa și frământați un aluat solid. Apoi adăugați uleiul și mai frământați-l timp de câteva minute, până când se va înmuia. Trebuie să obțineți un aluat omogen, fin și nelipicios.

2. Înfășurați bila de aluat într-o folie alimentară și lăsați-o să se odihnească timp de 15-20 de minute la temperatura camerei.

3. Pregătiți umplutura: puneți carnea tocată într-un bol adânc. Adăugați apa, sarea, piperul negru, cozile de ceapă verde și pătrunjelul tocat mărunt și amestecați totul cu o lingură.

4. Despachetați aluatul și divizați-l în cinci bucăți egale, modelându-le sub formă de bile.

5. Lucrând pe masa curată, luați o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul în formă de turtiță rotundă, adăugați două linguri de umplutură în centrul acesteia și adunați marginile turtiței spre centru, acoperind complet umplutura. Lipiți-le foarte bine.

6. Întoarceți bila obținută cu „cusătura” în jos și aplatizați-o un pic cu degetele sau cu sucitorul. Modelați astfel toate plăcintele și amplasați-le pe un tocător.

7. Încingeți o tigaie cu 30 g de unt, adăugați câte o plăcintă și prăjiți-o timp de 5-7 minute pe fiecare parte la foc mic, până când se va rumeni.

8. Transferați plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, divizați 30 g de unt în 5 cubulețe și adăugați câte unul pe fiecare plăcintă. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°C, astfel încât plăcintele să continue să se coacă timp de 10-15 minute.

9. Pregătiți sosul: încorporați smântâna cu mărarul tocat mărunt și cățeii zdrobiți de usturoi.

10. Scoateți plăcintele pe un platou și serviți-le cu sosul obținut!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel